Almanya yıllardır kafasını kuma gömmüş: Teminatlar yetersiz

Almanya yıllardır kafasını kuma gömmüş: Teminatlar yetersiz

Thomas Cook'un iflasıyla birlikte, Almanya'da tur operatörlerinin sigorta şirketine ödediği teminatlar da tartışma konusu oldu.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Thomas Cook Almanya'nın Zürih Sigorta’da 110 milyon euroluk bir teminatının olduğu, bu nedenle Thomas Cook'un iflası sonrası mevcut teminatların mağduriyetleri gidermeyeceği belirtiliyor. 1990'lı yıllarda yasayla 110 milyon euro olarak belirlenen bu miktarın, aradan geçen zamanda tur operatörlerinin cirosunun keskin bir şekilde atmasına rağmen yükseltilmediği belirtiliyor.

Mevcut teminat Alman tatilcilerin zararını karşılamıyor

Mevcut sınırlamadan dolayı müşterilere yapılacak geri ödemelerin 110 milyon euro ile sınırlı olduğu belirtiliyor. ReiseVor9'da yer alan habere göre, mevcut teminat iflastan dolayı canı yanan Almanların zararını karşılamaktan çok uzak.

Haberde, görüşüne yer verilen Alman Tüketici Kuruluşları Federasyonu CEO'su Klaus Müller, ''Federasyon olarak uzun zamandır bu konuda uyarılar yapıyoruz. Teminatların tur operatörü başın 110 milyon euro olması ve her yıl düzenli şekilde arttırılması gerektiğini savunuyoruz.'' dedi.

''Büyük seyahat şirketleri için ayrı bir iflas sigortası düzenlemesi istenmiş''

Almanya Federal Adalet ve Tüketicinin Korunması Bakanlığı'nın bundan üç yıl önce teminatların ne kadar arttırılması veya maksimum miktarın ne olması gerektiği konusunda fikir alacağını açıkladığını kaydeden Müller, ''Ancak o günden bugüne herhangi bir rapor hazırlanmadı. Hem Seyahat Acenteleri Birliği (VUSR) hem de kobi birliği ASR bu konuyla ilgili uyarılarda bulundu. Hatta büyük seyahat şirketleri için ayrı bir iflas sigortası sistemi düzenlemesi önerildi... Ancak Alman tüketiciler 25 yıldır karanlıkta bırakıldı.'' ifadelerini kullandı.

'Teminatı 300 milyon euroya çıkaralım' önerisini Alman parlamentosu reddetmiş

Yeşiller Partisi'nin mart ayında Federal Meclis'e bir önerge sunarak, tur operatörlüğü teminatlarının 300 milyon euroya çıkarılmasını istediği, ancak Thomas Cook'la ilgili çanların çalmaya başladığı böyle bir dönemde bile önerinin reddedildiği belirtildi.

NOT: Almanya'da Zürih Sigorta'da bulunan 110 milyon euroluk teminat, bu ülkede Thomas Cook’a ait tüm tur operatörlerini kapsıyor. Öger, Neckermann, Bucher, Air Marin şirketlerinin tamamının teminatının 110 milyon euroluk tek potada olduğu, şirketlerin ayrı ayrı teminatlandırılmadığı ortaya çıktı. Söz konusu şirketlerin büyüklüğü göz önüne alındığında, mevcut teminatın son derece yetersiz olduğu görülüyor.



Bu Haber 02.10.2019 - 14:58:21 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.