Almanya’da kış satışları düşüşte, işte nedeni

Almanya’da kış satışları düşüşte, işte nedeni

Travel Data & Analytics'in (TDA) hazırladığı verilere göre, Almanya'da 2022-23 turizm yılı hem bir önceki yıla hem de pandemi öncesine kıyasla büyüme ile tamamlandı. Buna karşın 2023-24 kış sezonu satışları ortalamanın altında seyrediyor.


Turizm Güncel - Dış Haberler

2022-23 turizm sezonunun bitiş yılı olan ekim ayı itibariyle yaz sezonu satışlarında elde edilen gelir 2022 yılının aynı dönemine göre yüzde 15, pandemi öncesine göre ise yüzde 12 artış gösterdi.

TDA'nın seyahat acenteleri, tur operatörleri online satış portallarından elde ettiği verilerden yola çıkarak hazırladığı satış barometresine göre, 2023 sezonu pandeminin başlangıcından bu yana pozitif dengeye ulaşılan ilk sene oldu. Buna karşın, yaz dönemindeki misafir sayısı hala pandemi döneminin yüzde 12,5 altında. Bir diğer değişle gelirlerdeki artış yükselen seyahat fiyatlarından kaynaklandı. 

Öte taraftan Almanya seyahat pazarındaki acenteler için bu kış dönemi için işler pek parlak görülmüyor. İsrail-Filistin savaşı nedeniyle Mısır'a dönük satışların düşmesi nedeniyle satışlar bir önceki aya göre geriledi. Buna rağmen kış dönemi satış gelirleri satışlar korona öncesine göre yüzde 7, geçen kışa göre ise yüzde 46 artış kaydetti. 

Ekim ayında kış dönemine dönük rezervasyonlarının toplam rezervasyonla içindeki payı yüzde 7 düşüşle yüzde 43'e geriledi. Kış rezervasyonlarındaki düşüşün İsrail'in Gazze'de yürüttüğü savaştan dolayı Mısır rezervasyonlarının düşmesine bağlanıyor.



Bu Haber 05.12.2023 - 16:01:47 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.