Almanya'da erken rezervasyon satışlarında büyük artış

Almanya'da erken rezervasyon satışlarında büyük artış
Almanya'da kasım ayında yaklaşık 1,8 milyar euroluk paket tur satışı yapıldığı ve zirvede Türkiye'nin bulunduğu bildirildi.

Turizm Güncel - Dış Haberler 

Almanya'da kasım ayında yapılan seyahat satışlarının yaklaşık yarısını organize tur satışlarının oluşturduğu ve bu aydaki toplam paket tur satışlarının 1,8 milyar euroya yaklaştığı belirtildi.  

Almanya'da güçlü erken rezervasyonlarla karakterize edilen 2024 sezonuna dönük satışların son birkaç haftada pandemi öncesini yakaladığı ifade edildi. 

Pazar araştırma şirketi TDA tarafından açıklanan verilere göre, Almanya'da kasım ayı erken rezervasyon satışları 2022'nin aynı ayının yüzde 23 üzerine çıkarken, bu ayda yapılan toplam satışların yüzde 54'ünü de organize tatil satışları oluşturdu. 

Türkiye zirvede

Alman iş ve turizm dergisi fvw'de yer alan haberde, yaz sezonuna dönük erken rezervasyon satışlarını 2019 yılına kıyasla yüzde 90 oranında artırarak ve İspanya'yı bile geride bırakan Türkiye'nin şu anda Almanya'da en popüler destinasyon olduğu ifade edildi.

Almanya pazarında 2024 sezonuna dönük satışlarda dinamonun yüzde 30 artış yaşanan Doğu Akdeniz ve yüzde 10 artış yaşanan uzak mesafe destinasyonlar olduğuna dikkat çekiliyor. 

Öte yandan, rezervasyon gelirleri pandemi öncesinin yüzde 3 üzerine çıkarken, misafir sayısı hala aynı dönemin yüzde 18 gerisinden geliyor.

Paket tur alanların oranında büyük artı

Almanya'da paket tatil satın alanların sayısında da ciddi artış yaşanıyor. Rapora göre  tur operatörleri aracılığıyla tatil alanların sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 54 arttı. Öte taraftan, geçen yılın aksine enflasyon, enerji ve ısınma giderlerindeki artış Almanların tatil planlamalarında büyük engeller oluşturmuyor. Tur operatörlerinin giderek son dakika ucuz teklifler sunmayı reddetmeleri nedeniyle, Almanlar da giderek daha fazla erken satın almaya yöneliyor. 

Buna karşın TDA, kümülatif satışlardaki yüzde 59'a varan yüksek artış önümüzdeki haftalarda ve aylarda düşüşe geçecek.


Bu Haber 03.01.2024 - 15:45:22 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.