Almanya pazarında havlu atan Mısır Rusya’da yükseliyor

Almanya pazarında havlu atan Mısır Rusya’da yükseliyor
Mısır, Almanya turizm pazarındaki beklentilerini kış sezonuna ertelerken, Rusya'da talep artışı yaşıyor

TurizmGüncel - Dış Haberler

Mısır, umudunu ülkenin yüksek sezonu olan kış dönemine bağladı. Turizm Bakan Yardımcısı Ghada Shalaby, turistleri Kızıldeniz'e ve Nil Nehrine döndürmek için verilerle ve gerçeklerle hareket edeceklerini belirtti.

Almanya’ya ‘kararı gözden geçirin’ baskısı yapmayacak

Mısır'ın Almanya seyahat pazarındaki beklentilerine ilişkin bir röportaj veren Ghada Shalaby, Mısır'ın yeni bir yaklaşım belirlediğini ve artık Almanya Dışişleri Bakanlığına 'kararını gözden geçir' baskısı yapmayacağını anlattı. Türkiye gibi Mısır da şu anda Almanya'da 'yüksek riskli ülke' sınıflandırılmış durumda ve bu ülkeden Almanya'ya dönenler aşı olmamış veya bağışıklık kazanmamışsa 5 gün karantinada kalıyor.

“Tekrar tekrar düşük vaka sayılarına işaret edeceğiz”

Mısır'da vaka sayılarının çok düşük olduğunu savunan Ghada Shalaby, konukların güvenli bir tatil geçirmeleri için her şeyi yaptıklarını belirtti. Tüm turizm çalışanlarının aşılandığını ve özellikle sahil bölgelerinde vaka sayılarının son derece düşük olduğuna işaret eden Bakan Yardımcısı, düşük vaka sayılarına tekrar tekrar işaret edeceklerini vurguladı.

2021 yılı beklentisi, 2019 verilerinin yüzde 60'ına ulaşmak olan Mısır, Rusya'da ise giderek daha yüksek talep alıyor.

Rusya'dan Mısır talebi 10 kat arttı

Online tur arama satın alma motoru Level Travel'ın verilerine göre, resort bölgelerine direkt uçuş verilmesinin ardından Rusya'dan Mısır tatil destinasyonlarına dönük talep 10 kat arttı. Açıklanan verilere göre, Rusya'dan Mısır'a dönük talep 2019'un ağustos ayının bile 5 kat üzerine çıktı.

Rusya'da en popüler 4. destinasyon

Mısır'ın şu anda Rusya'da en popüler 4. destinasyon olduğu belirtilen açıklamada, şu anda satışların yüzde 5'inin Mısır'a yapıldığı ve ortalama satış fiyatının 135 bin ruble olduğu kaydedildi. Açıklamda, 2019 yılının ağustos ayında bu oranın yüzde 1 olduğuna da dikkat çekildi.

Ayrıca, beklenenin aksine Mısır destinasyonunda sadece yüzde 8'lik bir fiyat düşüşünün olduğunun altı çizildi.



Bu Haber 19.08.2021 - 18:46:25 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.