Alman turistlerin 2023 tatil tercihleri belli oldu

Alman turistlerin 2023 tatil tercihleri belli oldu

Yapılan son araştırma Almanya’da halkın yüzde 80’inin tatile çıkacağını, yüzde 39’unun daha fazla tatil yapacağını gösteriyor. Ancak Almanlar bütçe konusunda son derece dikkatli hareket edecek.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Marriott Bonvoy'un Avrupa ve Orta Doğu'da 14 bin katılımcı ile yaptığı 2023 Seyahat Trendleri araştırması, seyahatçilerde maliyet ve sürdürülebilirlik bilincinin yükseldiğini, seyahat güveninin arttığını ve büyük bir seyahat arzusunun olduğunu ortaya koydu.

Otantik sağlık turları

2023 yılında Almanların en büyük seyahat tercihi yüzde 64 ile wellness tatilleri olacağı belirtilen araştırmaya göre, bu tatil türünü tercih edenlerin yüzde 57'si sağlıklarına ilişkin daha fazla farkındalık kazanmak istediğin, yüzde 41'i tatilden sonra yorgun hissetmek istemediğini, yüzde 35'i ise gündelik yaşamdan bir molaya ihtiyaç duyduğunu söylüyor.

Kendini tamamen farklı bir kültüre kaptırmak isteyenlerin seyahat tercihi otantik turlar da tercihlerde öne çıkıyor. Katılımcıların yüzde 49'u yeni destinasyonları ve kültürleri tanımayı, lokal lezzetleri tatmayı istediğini belirtiyor. Bunların yüzde 16'sı, yerel kültürü tam olarak tanımak için 3 hafta veya daha uzun süreli bir tatil planlıyor.

Tatil süreleri uzuyor

Marriott Bonvoy'un 25-30 Kasım 2022 tarihleri yaptığı araştırmanın Almanya ayağına 2 bin 40 Alman yetişkin katıldı.

Birkaç hafta veya daha uzun tatil planlayacağını söyleyenlerin yüzde 37'si ilk defa bu kadar uzun tatil yapacağına dikkat çekiyor. Birkaç haftalık tatil planlayanların yüzde 64'ü uzun tatile ihtiyacı olduğunu, yüzde 27'si yerelde yaşayan insanlarla aynı şeyi hissetmek istediğini, yüzde 26'sı ise uzaktan çalışma imkanı sayesinde yıllık izinlerini kullanmalarına çok fazla gerek kalmamadığını ifade ediyor.

Yüzde 43’lük kesim tatilde daha fazla harcayacak

Araştırmaya göre Almanların yüzde 43'ü 2023'te tatil için daha fazla, yüzde 12'si ise daha az harcama yapacak. Almanların yüzde 6'sı lüks konaklama tesislerinde, yüzde 21'i her şey dahil otellerde ve yüzde 14 ise mutfaklı dairelerde tatilini geçirmeyi planlıyor.

Konaklama tercihlerindeki beklentilerinde ise ilk sırada yüzde 70 ile fiyat geliyor. On yüzde 61 temizlik ve hijyen, yüzde 50 huzur ve sessizlik, yüzde 45 lokasyon takip ediyor.

Tatil bütçesi konusunda dikkatli davranacaklar

2023 yılında 80'i tatile çıkmayı planlayan Almanlar tatil bütçesi konusunda ise dikkatli davranacak. Araştırmaya göre seyahate çıkacak Almanların çoğunluğu tatil bütçesini sınırlamaya çalışıyor.

Araştırmaya katılanların yüzde 39'u 2023'te geçen yıla kıyasla daha fazla tatile çıkacağını belirtirken, yüzde 18'i tatil sayısını azaltacağını beyan etti. Bu yıl tatile çıkmayacağını belirten yüzde 20'lik kesimin yüzde 64'ü gerekçe olarak bütçe yetersisizliğini, yüzde 39'u da enflasyonu gerekçe gösterdi.

Rezervasyon derinliği artıyor

Araştırmanın ortaya çıkardığı bir diğer önemli nokta da erken rezervasyonlar. Buna göre, 2022 yılının kasım ayında yapılan 61-180 gün sonrasına dönük rezervasyonların sayısı 2021'in aynı ayına kıyasla yüzde 83 oranında arttı. 181 gün ve daha uzun süreli rezervasyonlardaki artış ise yüzde 44 olarak ölçüldü.

İstedikleri destinasyonda tatil yapmak için fedakarlık yapmaya hazırlar

Alman tatilciler, kaliteli bir seyahat deneyimi yaşamak ve istedikleri tatil destinasyonda tatil yapabilmek için giderek daha yaratıcı yollar izliyor. Örneğin yüzde 43'lük kesim yüksek sezon döneminde seyahat etmiyor. Yüzde 27'lik kesim, tasarruf amacıyla, bu tatilde de geçen yılki tatilde giydi kıyafetleri giyeceğini ifade ediyor. Yüzde 31'i daha ucuz destinasyonlara yöneleceğini, yüzde 21 ise daha ucuz konaklama tesislerinde kalacağını söylüyor.

Seyahatçilerin yüzde 9'u, istediği destinasyonda tatil yapabilmek için başkalarıyla aynı odayı paylaşabileceğini söylerken, ailelerin yüzde 21'i çocukları ile aynı odada kalabileceğini belirtiyor.



Bu Haber 13.01.2023 - 12:05:47 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.