Alman tur operatörleri operasyonlara başlamaya hazırlanıyor

Alman tur operatörleri operasyonlara başlamaya hazırlanıyor

Alman tur operatörleri, önümüzdeki aydan itibaren koronavirüs kısıtlamalarının kaldırıldığı ülkelere turist göndermeye hazırlanıyor.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Almanya, haziran ayının ortasından itibaren seyahat uyarılarını kaldırarak pek çok Avrupa ülkesine seyahat edilmesine hazırlanırken, seyahat endüstrisi ise 'güvenli tatil' sloganı ve esnek iptal seçenekleri ile operasyonlara başlamayı planlıyor.

Ne kadar uçuş yapılacağı ve hangi kısıtlamaların olacağı bilinmiyor

Almanya'daki tur operatörleri şimdiye dek 14 Haziran'a kadarki tüm turları iptal etti ancak 14 Haziran ve sonrasına ait rezervasyonlar hala geçerli. Ancak, yaz aylarında Almanya'dan ne kadar uçuş yapılacağı ve ne tür kısıtlamalar uygulanacağı henüz bilinmiyor.

TUI 'risksiz iptal' seçeneği sunuyor

Uluslararası operasyonlarını 14 Haziran'a kadar askıya alan Almanya seyahat pazarının lideri TUI, 15 Haziran itibariyle Avrupa destinasyonlarında yeniden operasyon yapmaya hazır olduğunu açıkladı. Almanya içinde bu aydan itibaren tatil yapmak mümkün olduğu için, farklı lokasyonlardaki TUI otelleri açılmaya başlandı. Şirket ayrıca, grup otelleri ve ortak oteller için ayrıntılı bir hijyen prosedürü de hazırladı.

TUI, nakit akışını yeniden başlatmak için müşterilerine 'risksiz iptal' seçeneği sunuyor. Böylelikle rezervasyon yapanlar, seyahate 14 gün kalana dek, ücretsiz olarak seyahatlerini iptal edebilecek. Söz konusu seçenek, bu yaz tatilleriyle önümüzdeki kış dönemi tatillerini kapsayacak. Müşterilere ayrıca, 100 euro sadakat bonusu verilecek.

DER Touristik'te 'esneklik' ve 'güven' öne çıkıyor

Almanya seyahat pazarının ikinci büyük grubu DER Touristik de, 30 Haziran - 31 Ekim arasındaki tüm rezervasyonlara, 14 gün öncesine kadar ücretsiz iptal hakkı getirdi. Ancak müşteriler, yaptıkları rezervasyonu iptal ettiklerinde para iadesi değil, ileri bir tarihte kullanmak üzere kupon olacak.

Kurallar sürekli sürekli değişiyor, müşteriler belirsizlik içinde

Misafirlerin şu anda belirsizlik içinde olduğunu belirten DER Touristik Orta Avrupa CEO'su Ingo Burmester, ''Kurallar sürekli değişiyor ve insanlar nereye ne zaman seyahat edebileceğini bilmiyor. Bu durumda iki şey çok önemli: Esneklik ve güvenlik. Yeni iptal kurallarımızla, müşterilerimize her ikisini de sağlıyoruz.'' dedi.

Muhtemelen Türkiye de açılır

DER Touristik bu yaz Balear Adaları, Kanarya Adaları, Yunanistan, Hırvatistan, Portekiz, Kıbrıs (muhtemelen) Türkiye ile Almanya, Avusturya ve Danimarka'da tatil yapılabileceğini umuyor.

FTI, 70 MP Hotels’in 70 tesisini açmaya hazırlanıyor

Almanya'nın diğer önde gelen tur operatörü FTI ise, yayınladığı kapsamlı bir hijyen konsepti ile, bünyesinde bulunan 70 MP Hotels'i yeniden açmayı planlıyor. Alınan önlemler arasında yoğun personel eğitimi, yeni temizlik ve hijyen protokolleri ile çalışanla misafir arasında sosyal mesafe bulunması gibi detaylar yer alıyor.



Bu Haber 21.05.2020 - 09:31:18 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Eylem Fersch 21.05.2020 - 09:55

    15 Haziran’dan sonraki uçuşlarda Karantina uygulanacakmi ? Son açıklamaya göre 14 gün ev karantinası yapılacak eğer böyle olursa kim tatil için gidebilir ki!

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.