Almanya'da online satışlar patladı

Almanya'da online satışlar patladı

Almanya'da online tatil satışlarında büyük artış olurken, klasik acentelerin büyümesi sınırlı oldu.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Almanya'da online tatil satışlarındaki artış trendi sürerken, klasik acenteler daha mütevazı büyümeler gösteriyor. Buna rağmen, klasik acentelerin ciroları dudak uçuklatıyor. 

Klasik acenteler pazar kaybı yaşıyor

2018 yılında Almanya'daki seyahat acenteleri düşük bir büyüme göstererek pazar payı kaybı yaşarken, online satışlar artmaya devam etti.

2018’e iyi başladılar ama...

Fvw tarafından hazırlanan 'Travel Sales Dossier 2019'' göre, 2018'e dinamik bir başlangıç yapan klasik acente satışları, bahar aylarıyla birlikte ivme kaybederek yıl genelinde yüzde 2 artışla 26,9 milyar euro ciro elde etti.

Online acentelerin satışları yüzde 13 arttı

Buna karşın, tur operatörleri ve seyahat acentelerinin yaptıklarını da kapsayan, online seyahat acente pazarı yüzde 13 artışla 29,3 milyar euroya ulaştı. Rapora göre, online satışlar şu anda 67,9 milyar euroluk Alman eğlence seyahati pazarının yüzde 43'üne ulaştı. Çevirimdışı (ofline) satışların payı ise yüzde 57 (38,6 milyar euro).

Hem iş, hem de eğlence ve tatil seyahatlerini kapsayan dosyaya göre, seyahat acenteciliği pazarında grupların büyüme oranları arasında büyük farklılıklar var.

Münferit satışlar yüzde 3 artışla 19 milyar euroya ulaşırken, büyük kısmı paket turlarlardan oluşan tatil satışları yüzde 3,8 artışla 15,4 milyar euro oldu. Ancak iş seyahati satışları 7,8 milyar euroya düştü.

Almanya'nın önde gelen acente zincirlerinin ve franchiselarının sistemlerinin satışları ise yüzde 2,1 artışla 12,8 milyar euroya ulaşırken, daha gevşek iş birliği modeline sahip grupların satışları yüzde 3,1 oranında artışla 9,8 milyar euro olarak gerçekleşti.

Beş acente zincirinin satış geliri 17,6 milyar euro

Almanya'da acente satış lideri 2018'de satışlarını yüzde 7,1 oranında attırarak 4,95 milyar euroya ulaştıran DER Touristik olurken, bunun 3,7 milyar eurosu tatil satışlarından 1,24 milyar eurosu ise iş seyahati gelirlerinden oluştu. DER Touristik tatil satışı gelirlerindeki artış yüzde 10 gibi güçlü bir seviyeye ulaştı.

TUI Almanya ise, büyük kısmı tatil satışlarından oluşan, gelirlerini yüzde 5,5 oranında arttırarak 3,63 milyar euroya yükseltti.

4 bin 600'ün üzerinde üyesi bulunan ve RTK Grubu ile iş birliği içinde olan RT Group'un satış gelirleri ise 3,5 milyar euro oldu.

Öte taraftan, TSS İttifakı'nın satışları yüzde 3 artışla 3,1 milyar euroya, Schmetterling İttifakı'nın satışları ise yüzde 9,7 artışla 2,5 milyar euroya ulaştı.

chart



Bu Haber 13.06.2019 - 14:06:47 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.