Alman gazeteden şok iddia: FTI rakibine mi satılıyor?

Alman gazeteden şok iddia: FTI rakibine mi satılıyor?

Almanya'nın önde gelen gazetelerinden Handelsblatt, DER Touristik'in FTI'ı satın alabileceğini yazdı.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Almanya seyahat pazarı Handelsblatt gazetesinin haberiyle çalkalanıyor. Habere göre, Almanya'nın ikinci büyük seyahat grubu DER Touristik üçüncü büyük grubu FTI Touristik'i satın almak için görüşme yürütüyor.

TUI’yi yakalayacaklar

Satın alma görüşmelerinin şimdiden belli bir aşamaya ulaştığı belirtilen haberde, böyle bir birleşme durumunda DER Touristik ile FTI'ın Almanya'da yüzde 30 pazar payı olan TUI'yi yakalayacağı ifade edildi.

Her iki şirket de bir türlü toparlanamadı

Satın alma/birleşmenin arka planında her iki şirketin de satışlarında büyük düşüşler yaşanması ve henüz pandemi öncesi seviyeye ulaşamaması olduğu ileri sürülen haberde "DER Tourisitk geçen yıl 2 milyar euroluk satış yaptı. Bu, pandemi öncesinin ancak yüzde 41'i. FTI ise pandemi döneminde 1 milyar euroluk borç yükünün altına girdi. Ekonomik İstikrar Fonundan yaklaşık 500 milyon euro kredi aldı." denildi.

Thomas Cook’tan doğan boşluktan faydalanamadılar

Satın alma görüşmelerinin bir nedeninin ise Thomas Cook'un iflası olduğu kaydedilen haberde, bu tur operatörünün iflasından sonra pazarda oluşan açıktan ne FTI'ın ne de DER Touristik'in gerektiği gibi faydalanabildiği belirtildi.

DER Touristik FTI’ın borçlarında indirim istiyor

Thomas Cook'un pazardan çekilmesinin ardından Alltours, Schauinsland ve Bentour gibi küçük tur operatörlerinin şaşırtıcı bir şekilde pazar payını artırdığı kaydedilen haberde "Görüşmelerde sona gelinse de birleşmenin olup olmayacağı devlete bağlı. Çünkü DER Touristik devletin FTI'ın borçlarından indirim yapmasını talep ediyor. Şimdi devletin birleşmenin önündeki engeli kaldırmak için 500 milyon eurodan vazgeçmesi gerekiyor." ifadeleri kullanıldı.



Bu Haber 13.01.2023 - 07:53:32 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.