Aleksey Mordaşov serveti en çok eriyen Rus milyarder oldu

Aleksey Mordaşov serveti en çok eriyen Rus milyarder oldu

Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı askeri saldırı nedeniyle batılı devletlerin uyguladığı yaptırımlar, Rus milyarderlerin servetinde büyük erimelere neden oldu. Başı ise Aleksey Mordaşov çekiyor.


Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı saldırı sonrası ABD ve batılı devletlerin getirdiği yaptırımalar, Rus milyarderlerin servetlerinde büyük erimelere neden oldu.

Bu milyarderlerin arasında başı ise yüzde 34 ile Avrupa’nın en büyük seyahat grubu TUI’nin en büyük hissedarı ve ayrıca TUI Rusya’nın da sahibi Aleksey Mordaşov başı çekiyor.

TürkRus’ta yer alan habere göre, 2021 yılında 29,1 milyar dolar olan Aleksey Mordaşov’un serveti 15,9 milyar dolar birden azalarak 13,2 milyar dolara geriledi.

Lukoil’in sahibi Vagit Alekperov, 24,9 milyar dolardan 10,5 milyar dolara gerileyen servetiyle listenin ikinci sırasında.

Altın devi Polyus’ün en büyük ortağı Süleyman Kerimov ve ailesinin serveti aynı dönemde 15,8 milyar dolardan 4,4 milyar dolara kadar düştü.

Wildberries şirketinin sahibi Tatyana Bakalçuk, 13 milyar dolardan 2,1 milyar dolara inen servetiyle dördüncü sırada.

Forbes’e göre, Novatek ve Sibur şirketleriin hissedarı Leonid Mihelson’un serveti ise bir yılda 10,9 milyar dolar düşüşle 14 milyar dolara indi.



Bu Haber 23.04.2022 - 09:16:18 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.