TUI Rusya ismi tarihe karışıyor

TUI Rusya ismi tarihe karışıyor

TUI Grubundan yapılan açıklamada, TUI Rusya'nın bundan böyle 'TUI' markasını kullanamayacağı belirtildi.


TurizmGüncel - Dış Haberler

2021 yılının mart ayı sonunda TUI Rusya'yı Aleksey Mordashov'un sahibi olduğu KN-Holding'e devrederek Rusya pazarından çıkan TUI Grubu, buradaki şirketin 'TUI' markasını kullanmasına da izin vermişti.

Yüzde 34 ile TUI Grubunun en büyük hissedarı Aleksey Mordashov'un Rusya'nın Ukrayna'ya düzenlediği askeri operasyon nedeniyle yaptırıma maruz kalması, TUI Grubunda da işleri değiştirdi.

Aleksey Mordashov önce şirketin denetleme kurulundan istifa etti, ardından da TUI'deki hisselerini AB dışına (Virgin Adaları) çıkardı.

TUI Grubundan yapılan en son açıklamada ise, TUI Rusya'nın bundan böyle TUI markasını kullanamayacağı ifade edildi. Açıklamada, "TUI AG, TUI Rusya ile imzaladığı marka kullanım anlaşmasını iptal etti." denildi.

Mevcut anlaşmaya göre TUI Rusya, TUI markasını Rusya, Ukrayna, Beyaz Rusya, Kazakistan ve Özbekistan dahil olmak üzere çeşitli ülkelerde kullanma hakkına sahipti.

TUI Grubu CEO'sı Fritz Joussen, "TUI Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısına karşı ve saldırıyı kınıyor. TUI markası bundan böyle TUI Rusya tarafından kullanılamaz." ifadelerini kullandı.



Bu Haber 10.03.2022 - 11:37:03 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.