Aldiana Resort rakibi Robinson Club'a karşı atağa geçti

Aldiana Resort rakibi Robinson Club'a karşı atağa geçti

Geçtiğimiz yılın ekim ayında yüzde 42'si Thomas Cook tarafından satın alınan Aldiana Resorts, 2019 sezonuna iddialı giriyor.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Yaklaşık bir yıl önce yüzde 42'si Thomas Cook'a satılan Aldiana, yeni yönetimle birlikte daha karlı bir büyüme, daha fazla tesis ve daha taze bir görünüm hedefliyor.

THOMAS COOK YÜZDE 42'SİNİ GERİ ALMIŞTI

Yıllarca kayıp yaşadıktan sonra 2016 yılında Hollanda merkezli LMEY şirketinin kontrolüne geçen 2018'de yeniden karlı hale gelen Aldiana, 2016 yılında 100 milyon pound gelir elde etmişti. Birkaç yıl önce sattığı şirketin yüzde 42'sini geçen yıl yeniden satın alan Thomas Cook ise, TUI'nin Robinson Club'ları ile rekabet etmeyi hedefliyor. Şirket şu anda, Aldiana'yı otel portföyüne dahil ederek pazarlıyor.

ŞİMDİ MARKANIN IŞILDAMASINI BEKLEYELİM

Son birkaç aydır şirketi yöneten Bart Rijnhout, Aldiana'nın bir geri dönüş süreci içinde olduğunu belirterek, ''Bir elmas aldık ve onu cilaladık. Şimdi markanın ışıldamasını bekleyelim.'' ifadelerini kullandı.

ATILIMIN MİMARI BU İKİLİ OLACAK

Alman iş ve turizm dergisi fvw'da yer alan habere göre, Aldiana'nın geri dönüşünün esas mimarları ise, daha önce TUI'nin Robinson Club'ında çalışan ve kasım ayı itibariyle Aldiana'ya katılan, Stefanie Brandes ve Patrick Brändle olacak.

Aldiana, yeni ikilinin yönetiminde varolan 8 clubın üstüne 2 club daha ekleyecek. Bunlardan biri daha önce Robinson Club olarak faaliyet gösteren ancak bu yılın ekim ayından itibaren Aldiana olarak hizmet vermeye başlayacak olan Avusturya Alpler'indeki tesis olacak. İtalya-Calabri'de 2019'un nisan ayında açılacak Aldiana ise portföye dahil olacak bir diğer tesis.

''YENİ GENÇ KUŞAKLARIN ADRESİ OLMAK İSTİYORUZ''

Yeni dönemle birlikte Aldiana'nın kurumsal kimliğinde de birtakım yenilikler yapıldı. İki yunus balığının bulunduğu logo yeniden tasarlandı ve renklendirildi. Stefanie Brandes, ''Yeni tasarım, tüm club konseptini canlandıracak büyük bir programın başlangıcı. Yeni genç kuşakların adresi olmak istiyoruz.'' dedi.

''ÖZELLİKLE AİLELER...''

Aldiana yeni misafirleri, özellikle de aileleri, kazanmak için spor, gastronomi ve wellness odaklı bir yaşam tarzına odaklanacak. Aldiana'nın resortlerinde uzmanlar tarafından işletilecek Welldiana spa alanları, ileri teknoloji fitness salonları, ünlü spor eğitmenleri ve gurme büfeleri ile çocuk kulüpleri ve beach kulüpler yer alacak.

Öte taraftan Aldiana, rakibi Robinson'un aksine, Almanca konuşulan ülkelere odaklanmaya devam edecek.



Bu Haber 15.11.2018 - 12:00:16 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.