Aldiana Club'ın tamamı DER Touristik'e geçti

Aldiana Club'ın tamamı DER Touristik'e geçti

DER Touristik, yüzde 50 olan Aldiana Club Resorts içindeki payını yüzde 100'e çıkardı.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Almanya'nın ikinci büyük seyahat grubu DER Touristik, yüzde 50'si kendisine ait olan 9 tatil clubı bulunan Aldiana Group'un kalan kısmını İsviçreli yatırım şirketi LIMEY'den satın aldı.

Satın alma işlemine ilişkin imzaların 3 Mart'ta atıldığı ve DER Touristik'in Aldiana'nın tek sahibi olduğu açıklandı. Satın alma işlemi, anti tröst otoritesinin onayından sonra resmiyet kazanacak.

Aldiana Grubunun yüzde 50'sini 2020 yılında atın alan DER Touristik, kalam kısmı da satın alarak bünyesindeki kaliteli kulüp tatili otellerine 9 tesis daha eklemiş oldu.

DER Tourisitk, eski ortağı Thomas Cook'un iflas etmesi sonrasında büyümesi duran Aldiana Club Resorts için ciddi büyüme planları yapıyor.

Yakında görevi Lionel Souque'ye bırakacak olan DER Touristik'in mevcut CEO'su Sören Hartmann, satın alma işleminin DER'in üst segment kulüp tatilinde büyümek istemesinin bir göstergesi olduğunu belirtti. Hartmann, DER Touristik'in Aldiana Club Resorts ile yeni yatırımlara yelken açacağını söyledi.

Aldiana Grubunun üçü Avusturya, üçü İspanya ve birer tanesi de Almanya, İtalya ve Tunus’ta olmak üzere toplam 9 tane tatil köyü bulunuyor.



Bu Haber 31.03.2022 - 14:27:30 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.