AKTOB, 35. yılını kutlamaya hazırlanıyor

AKTOB, 35. yılını kutlamaya hazırlanıyor

Konaklama sektörünün en büyük birliği Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB), kuruluşunun 35. yılını Aspendos Antik Kenti’nde kutlayacak.



Bundan 35 yıl önce, 1984 yılında, 30 üye ile kurulan AKTOB, bugün 509 üyesi ve temsil ettiği 380 bin yatak ile Türkiye’deki konaklama sektörünün yüzde 35’ini temsil ediyor. AKTOB, kuruluşunun 35. yıl dönümünü, Antalya’da Aspendos yılı olması nedeni ile, bu yıl Aspendos Antik Tiyatrosu’nda kutlayacak

Geceye Antalya’da tatil yapan turistler de davet edilerek, Aspendos Tiyatrosunda etkinlik düzenlenecek.

AKTOB Başkanı Dr. Erkan Yağcı, birliğin 35. kuruluş yıldönümüne ilişkin olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“AKTOB 35 yılda türk turizmin gelişmesinde önemli rol oynadı. Üstlendiği misyon, sorunların belirlenerek çözüm üretilmesinde, kamu ile sektör arasında köprü rolü üstlenmektir. Bugüne kadar her gelen yeni başkanlık dönemi, Antalya ve Türkiye turizmine dünya penceresinden bakan yeni vizyonlar getirdi. Her süreçte, sahip olduğu değerler ışığında stratejiler belirlendi. Türk turizminin itici gücü oldu.

Antalya konaklama sektörü Türk turizminin yüz akıdır. En fazla tekrar misafir oranı ve en uzun gecelemelere sahip bölgemiz, en kötü süreçlerde dahi kalite dengesini bozmadı. Ulusal kalkınmamızın kilit ve stratejik bir sektör olan turizmi AKTOB vizyonu ile çok daha ileri seviyelere taşımayı milli bir görev olarak görüyoruz.

Uluslararası arenada rekabet avantajımız, büyük değer gören yüksek kaliteli hizmet sunmamızdır. Bunun yanı sıra, pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış Antalya’nın, Aspendos gibi, Perge gibi, daha eski çağlarda kalan izlerin yer aldığı İnsuyu Mağarası gibi değerlere sahip olması da turistik değer açısından paha biçilmez bir bölge olmamızı sağlayan unsurlardır.

Bu çerçevede, AKTOB’un 35. kuruluş yıldönümünü Fraport TAV Havalimanları, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Antalya Valimiz Münir Karaloğlu destekleri ile Aspendos Tiyatrosu gibi tarihi değerimizde kutlayacağız.

AKTOB’un 35. yıl etkinliği 27 Haziran 2019 Perşembe günü saat 20:30-22:30 arasında yapılacak.



Bu Haber 07.06.2019 - 15:44:47 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.