Ahmet Yücesan: Turizm canlanırsa kymanın fiyatı 200 liraya çıkar

Ahmet Yücesan: Turizm canlanırsa kymanın fiyatı 200 liraya çıkar
Yıllık et tüketiminde neredeyse yüzde 20'lik paya sahip turizm sektörünün et fiyatlarını etkileyebileceği belirtildi.

Pandemi, enflasyonun yükselmesi, artan maliyetler, Rusya ve Ukrayna arasındaki kriz gibi etkenler başta et fiyatları olmak üzere birçok şeyin zamlanmasına neden oldu. Kıyma fiyatları 120 ile 140 lira arasında değişirken kuşbaşı et fiyatları ise 125 liranın üzerine çıkmış durumda. Peki yaz sezonunun yaklaşmasıyla oteller bu durumdan nasıl etkilenecek?

Kırmızı Et Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (ETBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yücesan'ın Independent Türkçe ile paylaştığı bilgilere göre Türkiye'de bir yılda  işlenen 1 milyon 210 bin ton etin 150 bin tonu otel, restoran, kamu ve askeriyeye gidiyor. 

Ramazan ayının ilk haftalarında artışın devam edeceğini ancak bayram yaklaştıkça insanların yemekten ziyade giyime kuşama yöneliceğini kaydeden Yücesan fiyatlarda bir miktar düşme görülebileceğini belirtiyor. 

"Savaş biter de turizm canlanırsa kıyma fiyatı 200 liraya kadar çıkabilir"  

Ancak Ramazan Bayramı'ndan ziyade çok daha önemli bir gündemin Ukrayna-Rusya savaşı olduğunu vurgulayan Yücesan bu ülkelerden turist gelmemsi durumda fiyatların düşebilecegini ifade etti.
Turizm sektöründen yüzde 20 oranında, yani yaklaşık 200 bin tonluk et kullanımı beklediklerini söyleyen Yücesan, "Talep olmadığı için fiyatlar düşebilir. Ancak maliyetler aşağı düşmez. Eğer uzlaşma sağlanır, turizmin tam açılma dönemine kadar her şey netleşirse o zaman kıyma fiyatlarında 200 liraları konuşuruz." şeklindeki konuştu.


Bu Haber 30.03.2022 - 12:55:31 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • ali ali 05.04.2022 - 10:26

    Şurada 200 tl ye ne kaldı :) turisti bahane etmeyin, yapın olsun bitsin.

  • Serdar sucu 31.03.2022 - 05:36

    Selamlar hem rusya yaptırımlar nedeniyle turist sayısı olarak olumsuz etkilenecek madem öyle neden türkiye vatandaşlarına vize uygulanıyor bu olumsuz bir sebeb onlar ülkemize vizesiz seyehat ediyorlar sayın bakanlarımızın bence bu konu üzerine bir sonuç bulmaları gerek çünkü rusyaya vizesiz seyehat gerekli bizde böylece turis olarak rusya ekonomisine katkı sağlayan bir ülke olabiliriz iyi günler teşekkür ederim

  • saçmalık

    serkan özcan 30.03.2022 - 05:27

    Tamam o zaman Turist gelmesin 200₺ kıyma çok para

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.