Ahmet Bolat’tan Çinli bakana: 2 milyon turist hedefliyoruz

Ahmet Bolat’tan Çinli bakana: 2 milyon turist hedefliyoruz
Türk Hava Yollarının tepe yönetimi, dünyanın en büyük turizm pazarı Çin’de  tanıtım etkinliği düzenledi. Ahmet Bolat Türkiye’nin Çinli misafir hedefini açıkladı.

Türk Hava Yolları, uzakdoğunun ve dünyanın en büyük turizm pazarı Çin’de hedef yükseltti. Ekibi ile birlikte Çin’e çıkarma yapan ve burada bir gala etkinliği düzenleyen THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat Türkiye’nin 2 milyon Çinli turist hedeflediğini kaydetti.

15 milyondan fazla Çinli turist dünyayı geziyor

Çin ziyaretine ilişkin açıklama yapan Ahmet Bolat dünyanın dört bir yanında gerçekleştirdikleri tanıtım etkinliklerine Çin ile devam ettiklerini belirtti. Çin’in hem nüfusu hem de ekonomisiyle dünyanın en büyük güçlerinden biri olduğunu kaydeden Bolat “24 yıldır uçtuğumuz Çin hem marka olarak büyümek istediğimiz hem de ülkelerimiz arasındaki ilişkilerin gelişime açık olduğu bir ülke. Özellikle yılda 150 milyondan fazla Çinli turistin dünyayı gezdiğini, 2019 yılında da Çin’den ülkemize 437 bin turistin geldiğini bilerek, iş birliği ortaklarımız TGA, IGA ve Taş Tepeler Bilim Kurulu Heyeti temsilcileriyle Çin'e küçük bir çıkarma yaptık.” dedi.

Hedef 2 milyon Çinli turist

Bolat, açıklamasının devamında şu noktaların altını çizdi:

Programımızın ilk durağı Pekin’de iki ülke arasındaki turizm ilişkilerinin geliştirilmesi için yapılabilecekleri Çin Turizm ve Kültür Bakan Yardımcısı Sayın Rao Quan ile konuştuk. (...) Bu sene ülkemize gelen Çinli turist sayısı geçen yıla nazaran iki katın üzerine çıkarak 170 bini geçti ve bu sayı önümüzdeki dönemde hızla artacak. Sayın bakana önümüzdeki dönemde Çin’den ülkemize 2 milyon turist getirmeyi hedeflediğimizi ve bu hususta üzerimize düşen görevleri bildiğimizi söyledik, kendisinin tecrübe, görüş ve önerilerini dinledik.

Ahmet Bolat THY

“Taş Tepeler’de Çinli üniversitelerin de olması gerektiğini söyledim”

Sayın bakan ülkemizi eskiden ziyaret etmiş olsa da eşleri yakın zamanda gelmiş. Uçaktaki servisimizin kalitesinden bahsetti. Ben de Taş Tepeler’i anlattım ve kendisini Şanlıurfa’ya davet ettim. Ayrıca 9 ülkeden arkeologların bu projede çalıştığını, Çin Üniversitelerinin de bu projede olması gerektiğini söyledim. Sayın bakan konuyla ilgili bir yetkiliyi görevlendirdi. Pekin Büyükelçimiz İsmail Hakkı Musa Bey konuyu yakından takip edecek.

Taş Tepeler dünya mirasının bir parçası. 2018’den beri UNESCO miras listesindeki Göbekli Tepe’den sonra Karahan Tepe de kısa sürede bu listeye girecek. Kazılarda görev yapan tüm bilim insanlarına ve Kültür ve Turizm Bakanlığımıza teşekkür ediyorum.

“Stratejik hedeflerimizi değerlendirdik”

Stratejik hedeflerimizi Çin Turizm Grubu Başkanı Zheng Lijuan, Çin Sivil Havacılık İdaresi Genel Müdür Vekili Bing Ma ve Chengdu Havalimanı yöneticileriyle de değerlendirdik.

Yoğun katılımlı gala tanıtım etkinliğimizde de ülkemizin zenginliklerini aktararak Çin halkını Türkiye’ye davet ettik. Çinli misafirlerimizin sayısının artmasıyla beraber ülkemize uçan Çinli havayollarının sayısı, uçulan destinasyonlar ve frekanslar da artacak. Bu bizim 2033 Büyüme Planlarımız içindeki doğu aksını güçlendirme hedefiyle bire bir örtüşüyor.”


Bu Haber 07.11.2023 - 08:14:14 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.