Adana Lezzet Festivali rekor katılımla gerçekleşti

Adana Lezzet Festivali rekor katılımla gerçekleşti

Adana Valiliği ev sahipliğinde, Adana Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin katılımıyla düzenlenen 7. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’ne ilgi bu yıl rekor kırdı. Adana Lezzet Festivali’ne bu yıl 923 bin kişi katıldı, 600 bin şiş kebap ve ciğer ile 500 bin şişe şalgam tüketildi.


Bu yıl 7’ncisi düzenlenen Uluslararası Adana Lezzet Festivali bir kez daha büyük bir katılımla gerçekleşti. Alanlarında uzman ve etkin isimler, 6 Ekim Cuma günü Yeni Adana Müzesi’nde gün boyu süren panellere katıldı. Cumhuriyet’in 100. Yılı Özel, Akdeniz Gastronomi Turizmi, Geleceğin Menüleri, Sınırları Aşıyoruz, Tutucu Damaklara Yeni Tatlar gibi çarpıcı konu başlıkları altında yerel üretime destek sağlanması, kamu ve özel sektörün birlikte çalışmasının önemi, yerel üreticiden tedariğin önemi, sektöre yön verecek tecrübeler ve çözüm önerileri, sürdürülebilirlik alanında gelişmeler ile yeni atılımlar ve daha birçok konu ele alındı. Panellerde söz alan akademisyenler, şefler, kanaat önderleri, sektör temsilcileri, dernek ve oda başkanları, yöneticiler önemli bilgiler verdikleri gibi değer katacak tecrübelerini de dinleyicilerle paylaştı.

Şehir merkezindeki etkinlik alanında Adnan Şahin, Mehmet Yalçınkaya, Somer Sivrioğlu, Arda Türkmen, Sahrap Soysal, Melih Demirel, Hazer Amani, Türev Uludağ, Umut Karakuş, Yoldaş Sönmez gibi başarılı şeflerin katıldığı etkinliklere ve başarılı spor adamı Fatih Terim’in gazeteci Fulya Öztürk ile yaptığı söyleşiye ilgi yüksekti. Sadece şehir halkının değil, Türkiye’nin dört bir yanından hatta yurt dışından festival için Adana’ya gelen yüz binlerce kişi festival alanındaki sohbetleri ve panelleri dinledi. Atatürk’ün sevdiği Adana yemeklerinin anlatıldığı panelde şeflerin sunumu da büyük ilgi gördü.

Adana, gastronomi turizminden hak ettiği payı alacak

Yerel ve ulusal medyanın da büyük ilgi gösterdiği Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nde basın mensupları kendilerine ayrılan alanda organizasyona katılan konuklar ve festivali hayata geçiren yetkililerle de sohbet etme fırsatı buldu. Şehirdeki otel ve restoranlar festival öncesi yüksek talep gördü. Yatırımcının da dikkatini çeken festivaller sayesinde Adana turizm potansiyelinde ilgi ve talebin her yıl arttığı gözlemlendi.

Adana Lezzet Festivali 3 günde 923 bin misafir ağırladı

Toplam 923 bin kişinin katıldığı festival süresince Adana’da 600 bin şiş kebap ve ciğer ile 500 bin şişe şalgam tüketildi. Şehirdeki tüm otellerin dolduğu için 3 gün içerisinde birçok misafir konaklama için çevre illerdeki otellere yönlendirildi. 6 Şubat’ta meydana gelen ve Adana’yı da etkileyen depremin ardından işleri azalan şehir esnafı bu festival sayesinde “derin bir nefes aldıklarını ve ilgiden, satışlardan, şehirdeki yerli ve yabancı turist katılımından son derece mutlu olduklarını” anlattı.



Bu Haber 10.10.2023 - 13:57:36 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.