Accor CEO'sundan konaklama vergisi açıklaması: Durdurmaz!

Accor CEO'sundan konaklama vergisi açıklaması: Durdurmaz!

Küresel otel zinciri Accor'un CEO'su Marc Dardenne, dünyanın pek çok ülkesinde uygulanan konaklama vergisinin Türkiye'de de alımaya başlamasının, Türkiye'ye gelecek turisti durdurmayacağını ileri sürdü.


Accor Avrupa Lüks Markalar CEO’su Marc Dardenne, konaklama vergisi dahil, turizme yönelik yeni vergilerin sektörü olumsuz etkilemeyeceğini ileri sürdü.

Tuna Grubu ile birlikte İstanbul-Taksim'de hayata geçirdikleri Sofitel Taksim'in açılışında konuşan Marc Dardenne, “Türkiye için yeni olabilir ama bu tarz vergiler dünya için yeni değil. Bazı ülkelerde konaklama vergisinin yüzde 5’e kadar çıktığını görüyoruz. Tanıtım fonu ve konaklama vergisi gibi uygulamalar, insanların Türkiye’ye gelmesini durduramaz çünkü Türkiye yükselen yıldız. Umarım toplanan paralar tanıtım için kullanılır” dedi.

''Tüm lüks markalar Bodrum'da, biz de girmek istiyoruz''

İlk misafirlerini kabul etmeye başlayan Sofitel Taksim’in resmi olmayan açılışı öncesinde İstanbul’da bulunan Dardenne, Hürriyet’in sorularını yanıtladı. Accor Grubu olarak Türkiye’nin de içinde bulunduğu bölgede 55 otel ile faaliyette olduklarını söyleyen Dardenne, “Bu sayıyı 2023’e kadar 55’e çıkarmayı düşünüyoruz. Bu neredeyse işimizi iki katına çıkarmamız demek. Türkiye’de şu anda Bodrum’a bakıyoruz. Tüm lüks markalar Bodrum’da, biz de girmek istiyoruz. Biz bir yönetim şirketiyiz, Türkiye’de ekonominin büyümeye devam edeceğini öngörüyoruz ve burada büyümek istiyoruz” diye konuştu.



Bu Haber 04.11.2019 - 08:29:26 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Gökhan angın 04.11.2019 - 11:39

    Vergilerin olumsuz etkilemeyeceğini düşünüyorsanız , kendiniz yatırım yapın otel satın alın veya kiralayın , Türkiye’ye 1 kuruş yatırım yapmadan , management yada Franchise ile büyüyerek yorum yapmak kolay

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.