ABD vatandaşlarını Türkiye ile ilgili yeniden uyardı

ABD vatandaşlarını Türkiye ile ilgili yeniden uyardı

Amerika Birleşik Devletleri, Türkiye’de bulunan vatandaşlarını olası bir terör saldırısı konusunda uyardı.


ABD’nin Ankara Büyükelçiliği Türkiye’deki vatandaşlarına bir uyarı da daha bulundu. Elçiliğin sayfasında yapılan uyarıda ABD vatandaşlarının Avrupa’da yaşanan Kuran yakma eylemlerine yönelik olası bir karşılık saldırısına karşı kiliseler, sinagoglar, diplomatik misyonlar ve Batılı turistlerin sıkça ziyaret ettiği bölgelere karşı dikkatli olmasını istedi.

Uyarıda şu ifadeler yer aldı:

ABD hükümeti, İstanbul'da veya Batılıların sık sık ziyaret ettiği diğer yerlerde, özellikle Beyoğlu, Galata, Taksim ve İstiklal bölgelerinde, kiliselere, sinagoglara ve diplomatik misyonlara karşı teröristlerin olası misilleme saldırılarına karşı vatandaşlarını uyarıyor. Türk makamları bu konuyu araştırıyor. Bu mesaj, Avrupa'daki Kuran yakma olaylarıyla ilgili 27 Ocak 2023 güvenlik uyarısını güncellemektedir”

ABD vatandaşlarından Batılı turistlerin sık ziyaret ettiği bölgelere karşı alarm halinde olmaları, kalabalıklardan kaçınmaları ve düşük bir profil sergilemeleri belirtilen uyarıda, çevredeki olaylara karşı dikkatli olmaları ve yerel medyayı yakından takip etmeleri istendi.



Bu Haber 30.01.2023 - 10:32:16 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.