ABD Sağlık Kurumu: Türkiye'de koronavirüs riski yüksek

ABD Sağlık Kurumu: Türkiye'de koronavirüs riski yüksek
ABD'nin Salgın Hastalıklar Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), halka olası bir Türkiye seyahatinden kaçınma uyarısında bulundu. Merkez, Türkiye’deki koronavirüs riskinin yüksek olduğunu belirtti.

Dünyanın koronavirüsten en fazla etkilenen ülkesi olan ABD’de, Salgın Hastalıklar Kontrol ve Önleme Merkezi’nden (CDC) Türkiye ile ilgili oldukça önemli bir uyarı geldi.

CDC’nin internet sitesinde bulunan ‘seyahat uyarıları’ başlıklı bölümde, halka Türkiye’ye ‘seyahatten kaçınmaları’ konusunda ikazda bulunuldu. Açıklamada “Covid-19 riski Türkiye'de yüksek. CDC seyahat etmek isteyenlerin Türkiye'ye zorunlu olmadıkça gitmemesini öneriyor” ifadeleri yer aldı.

‘Kaynaklar sınırlı olabilir'

CDC, Türkiye’nin alarm düzeyinin 3’e ulaştığını vurgulayarak, turistlerin Türkiye’ye zorunlu olmayan bütün uçuşlardan kaçınmasını önerdi.

Merkez tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi.

“Türkiye’de Covid-19 riski yüksek. Eğer Türkiye’de hastalanırsanız ve medikal bakıma ihtiyacınız olursa, kaynaklar sınırlı olabilir. Gideceğiniz yerde sizden Covid-19 testi yaptırmanız istenebilir. Eğer testiniz pozitif çıkarsa bir süre karantina altına alınmanız istenebilir. ABD’ye geri dönüşünüze izin verilmeyebilir.” Kaynak Birgün Gazetesi



Bu Haber 10.08.2020 - 17:50:56 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.