2023'te Türkiye'ye ne kadar Rus turistin gelmesi bekleniyor?

2023'te Türkiye'ye ne kadar Rus turistin gelmesi bekleniyor?

Rus turistlerin vizesiz olarak seyahat ettikleri ülkelerin başında Türkiye’nin geldiği, 2023’te Türkiye’ye gelen Rus turist sayısının 7 milyona ulaşabileceği belirtiliyor.


Rusya Seyahat Endüstrisi Birliği (RST) Başkan Yardımcısı Dmitry Gorin, Türkiye, Mısır ve Tayland’ın Ruslar için en popüler vize gerektirmeyen ülkeler olmaya devam ettiğini söyledi.

GazetemRu’nun RIA Novosti’den aktardığı habere göre Gorin, Rus turistlerin birçok ülkeye vizesiz olarak tatile gidebildiğini belirtirken, “En popüler destinasyonlar ise Türkiye, Mısır ve Tayland” diye konuştu.

Belarus, Ermenistan, Kazakistan, Azerbaycan, Özbekistan, Gürcistan ve Sırbistan’ın özel giriş izni olmadan ziyaret edilebileceğini de sözlerine ekleyen RST Başkan Yardımcısı, ayrıca Maldivler, Endonezya, Vietnam, Küba, Dominik Cumhuriyeti ve Venezuela’ya seyahatlerin de popüler olduğunu vurguladı.

Gorin, Rusya’dan Türkiye’ye turist akışının 2023 yılında yaklaşık 7 milyon kişiye ulaşabileceğini söylerken, aynı zamanda, geçen yılın sonunda bu rakamın 5 milyon kişi civarında olduğuna dikkat çekti.

Öte yandan kasım ayında Türkiye’yi ziyaret eden Rus turist sayısında rekora ulaşıldığını vurgulayan Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR), “Rusya’nın farklı şehirlerinden Türkiye’ye uçuş imkanı ve alışılmadık sefer sayısı sayesinde aralık ayında en az 300 bin Rus turistin Türkiye’yi ziyaret etmesi beklenmekte, 2022 yılının tamamında ülkenin toplamda 5 milyon 300 bin Rus turisti ağırlayabileceği tahmin edilmektedir” denildi.



Bu Haber 05.01.2023 - 08:41:18 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.