18 yaşından küçükler tatile gidebilecek mi?

18 yaşından küçükler tatile gidebilecek mi?

Çarşamba ve cuma günleri 14.00-20.00 saatleri sokağa çıkma yasağı devm eden 18 yaş altı çocuklar, aileleri ile birlikte tatile gidebilecek.


Türkiye'nin 1 Haziran itibariyle adım atacağı kısmi normalleşme sürecinde, 18 yaş altı çocukların çarşamba ve cuma günleri 14.00-20.00 saatleri hariç sokağa çıkma. yasağı devam ediyor. Bilimdiği üzere Türkiye, 28 nisan itibariyle Koronavirüs yasaklarını kısmen kaldırmıştı.

Ancak söz konusu yaş grubu, aileleriyle birlikte tatile gidebilecek. Hürriyet’in haberine göre, 18 yaş ve altındakiler aileleriyle birlikte şehir içi-şehirlerarası yolculuk yapabilecek, tatile veya yazlığa gidebilecekler. Ailesiyle birlikte tatile gidenler için otel alanı ev sayılacak.

İki gün yürüme mesafeli izin

Çocuk ve gençler, otel alanının içindeki tüm faaliyetlerden yararlanabilecek, denize girebilecek. Otel alanı dışındaki bölgeler ise yasak kapsamında olacak. Çarşamba-cuma günleri 14.00-20.00 saatleri arasında otel alanının dışına çıkabilecek, yürüme mesafeli bulunduğu şehirde gezebilecekler. Aynı kurallar ailesiyle birlikte yazlığa veya başka illere giden çocuk ve gençler için de geçerli olacak.

Seyahat velilerle

0-18 yaş arasındaki çocuk ve gençler yanlarında velileri veya vasileri olması koşuluyla yasağın olmadığı çarşamba-cuma günleri dışındaki günlerde de şehiriçi veya şehirlerarası yolculuk yapabilecek. Seyahat yasağının 1 Haziran’da kalkacağı 15 ilde, bu tarihten itibaren yolculuk izni verilecek. Seyahat yasağı olmayan illerde ise bugünden itibaren yolculuk yapabilecekler.

Üçüncü kez sokakta

Korona virüs tedbirleri kapsamında getirilen sokağa çıkma kısıtlaması 11.00-15.00 saatlerinde kaldırılan 15-20 yaş grubu gençler, dün 3’üncü kez dışarı çıktı. 1 Haziran’dan itibaren 18-20 yaş için sokak yasağı bitecek. 0-18 yaş grubu ise çarşamba ve cuma olmak üzere haftada iki gün hep birlikte sokağa çıkacak.

65 yaş üstü 15 Haziran’ı bekleyecek

En riskli grup sayılan ve sayıları 7,5 milyona ulaşan 65 yaş üstüyle ilgili kısıtlamanın haziran ayının ortasında ya da sonunda kalkması bekleniyor. Karar vaka sayılarındaki artış ya da azalmaya göre verilecek. Seyahat kısıtlamalarının kalkmasının ardından vaka artışı olup olmayacağı gözlendikten sonra 65 yaş ve üzeri için uygulanan kısıtlamaların tamamen kalkması gündeme gelecek. Riskli çalışma gruplarından diş hekimleri için de kısıtlamanın ağustos ayına kadar devam etmesi bekleniyor.



Bu Haber 30.05.2020 - 12:40:26 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • İdris midilli 06.06.2020 - 02:09

    Şu an İhlas armutlu tatil köyündeyiz, Armutlu ilçe emniyet müdürlüğü kendilerine gelen genelgede 18 yaş altı çocukların Çarşamba, cuma hariç evden dışarı çıkamayacağını, tesis alanlarını kullanamayacağını söylüyorlar. Bu nasıl bir çelişkidir?!

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.