İş seyahatlerinde rahat etmenin püf noktaları

 İş seyahatlerinde rahat etmenin püf noktaları
İş seyahatleri küreselleşen dünyanın ayrılmaz bir parçası olmuş durumda. Sık sık iş seyahatine çıkan insanların daha sağlıklı koşullarda seyahat edebilmesi için bazı pratik yolları hayata geçirmeleri kaçınılmaz oluyor


Savaş Daş-Turizm Güncel

İş seyahatleri, özellikle beklemelerden dolayı,  bıktırıcı ve çok yorucudur. Taksi bekleme, trafikte, havaalanında, hatta uçakta… Buradaki pratik bilgileri kullanarak seyahatlerinizi daha çekilebilir kılabilirsiniz.

Sağlığınıza dikkat edin. Sürekli seyahat eden biri olarak, sadece hijyenden kaynaklanan nedenlerle değil, aynı zamanda değişen beslenme ve yaşam alışkanlıklarınızdan dolay hastalık konusunda risk grubuna giriyorsunuz. Bu yüzden bağışıklık sisteminizi güçlü tutmak için yanınızda sürekli vitamin hapı taşıyın. 

Uçaklar, temiz hava ve su konusunda son derece yetersizdir. Birçok insanla aynı havayı teneffüs etmeniz, onlarla aynı lavaboları kullanmanız da sizi risk grubunun bir üyesi yapıyor. Yolculuklarda kullanılmak üzere yanınızda, el dezenfektanı, göz damlası, nemlendirici krem ve havlu bulundurun.

Dezenfektan olarak ellerinizi mahveden ve hastane gibi kokan sıvılar yerine, daha doğal şeyler kullanmaya çalışın.

Giydiğiniz ayakkabıların rahat ve havadar olmasının yanında işlevsel olmasına da dikkat edin. Böylece hem sürekli ayakkabı değiştirme derdinden kurtulacak, hem de ayaklarınızı rahat ettireceksiniz.

Seyahatlerde insanların en çok içine düştüğü yanlışlar, gereğinden fazla ve yanlış eşya almaktır. Öncelikle seyahatin süresini göz önünde bulundurarak, yanınıza alacağınız eşya konusunda bilinçli davranmalısınız. Kısa seyahate çıkıyorsanız mesela, yanınıza koyu bir pantolon, bir ceket, gömlek, iç çamaşırı, çorap ve bir iki sıradan kıyafet almanız yeterli olacaktır. Yapmanız gereken şey eşya konusunda bilinçli davranarak bavulunuzun ağırlığından kurtulmaktır.

Kaliteli ve işlevsel bir bavul sizi ekstra ağırlıklardan kurtaracaktır. Bavul seçiminde ağırlık, nötr renkler ve dayanıklılık ön planda olmalıdır.
Yanınızda bir termos taşıyabilirsiniz. Termosunuzu favori içeceğinizle doldurun ve kendinizi sıcak tutun. Ama “insanlar elimde termosla beni görürlerse ne düşünürler” diye hiç düşünmeyin. Bu sizin gururunuzu, havayolu şirketlerinin elinize tutuşturduğu yarım bardak meyve suyundan daha fazla, zedelemez. Yanınızda taşıdığınız termos, bagajınızda minimal yer kaplarken, hayatınıza güzel bir konfor ve rahatlık getirecektir.

Uçaklardaki klasik durum: Yorgun argın uçağa bindiniz ve uçak havalandıktan iki saat sonra titremeye başladınız. Size verdikleri hastane çarşaflarına benzer örtülerle ısınmaya çalışırsınız. Artık buna gerek yok. Seyahate özel tasarlanmış hafif ve sizi sıcak tutacak küçücük bir battaniye sizi bu dertten kurtarırken, yanınızda oturanlar öngörünüze hayran kalacaklardır.

Uçaklar ne kadar teknolojik olurlarsa olsunlar, işitsel anlamda insanın dikkatini dağıtacak, hatta onları yoracak birçok faktör barındırırlar. Yanınızda taşıyacağınız bir kulaklıkla bu sorunun da üstesinden gelebilirsiniz. Kulaklıklar sayesinde ne motor sesi, ne çocuk ağlaması ne de gürültü kirliliği yaratan başka sesler duyacaksınız.

İyi bir saat, seyahat eden kişi için en başta gelen malzemelerden birisidir. Ülkeler arasındaki saat farklarının nasıl kafa karıştırıcı olduğunu sık seyahat eden herkes bilir. Taşıdığınız saat, birçok saat dilimini gösteren bir saat olursa, hem kafa karışıklığından, hem de gecenin bir yarısı insanları yatağından kaldırmaktan kurtulursunuz.
 


Bu Haber 12.12.2010 - 17:03:14 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.