E-ticaret devini satın aldı, dünyanın en zengin ikinci insanı oldu

Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, servetini bir yıl içerisinde 10.2 milyar dolar attırarak dünyanın en zengin ikinci kişisi oldu.


Milyarderler sıralamasında Berkshire Hathaway grubunun sahibi Warren Buffet ve tekstil devi Inditex'in başında bulunan Amancio Ortega'yı takip eden Jeff Bezos, iki ismi de geçmeyi başardı.
 
Souq.com perakende sitesinin Amazon'a katılmasının ardından şirket hisseleri yükselerek 18.32 dolardan işlem görmeye başladı. 53 yaşındaki Jeff Bezos'un serveti de 1.5 milyar dolar arttı ve 75.6 milyar dolara ulaştı. Amerikalı iş adamı Böylelikle Avrupa'nın en zengini Ortega'yı 1.3 milyar dolar, Warren Buffet'ı da 700 milyon dolar solladı. 
 
8 Kasım'da Donald Trump'ın ABD Başkanı seçilmesinin ardından küresel hisse senetleri değer kaybetmesine rağmen Amazon'un kurucusu Bezos servetine 7 milyar dolar ekledi. 1 yıl içerisindeki kazancı ise 10.2 milyar dolar oldu. Aynı dönemde, dünya genelinde Bezos'tan daha fazla servetini artıran sadece iki isim var. 
 
Jeff Bezos buna rağmen, 86 milyar dolar servetle dünyanın en zengini olan Bill Gates'in 10.4 milyar dolar gerisinde. (Habertürk)
 



Bu Haber 31.03.2017 - 09:23:59 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.