Çıragan'ın ustaları Türk mutfağını tanıtım seferine Münih'te devam ediyor


Çırağan Palace Kempinski'nin ustaları yurt dışında Türk mutfağını tanıtmaya devam ediyor. Otelin Tuğra Restoran & Lounge'unun Şefi Ahmet Kara önderliğindeki ekip, 23 Ağustos 2014’e kadar Hotel Vier Jahreszeiten Kempinski Münih'te "Türk Yemekleri Haftası"nda Türk mutfağının önde gelen lezzetlerini tanıtıyor.

 

Çırağan Palace Kempinski ile dünyanın en güzel caddelerinden biri olan Maximilian’da konumlanmış Hotel Vier Jahreszeiten Kempinski'nin ortak projesi olan "Türk Yemekleri Haftası", Kempinski’nin Almanya’daki yıldız otellerinden Hotel Vier Jahreszeiten Kempinski'nin sevilen uluslararası restoranı VUE Maximilian’da gerçekleşiyor. Tecrübeli Şef Ahmet Kara ve ekibi zeytinyağlı enginar, damla sakızlı karides pilaki gibi mezelerden Osmanlı Kalbuni Pilavı, Nemse Böreği gibi sıcak başlangıçlara, Külbastı ve Kuzu Tandır gibi ana yemeklerin ardından cevizli ve tahinli fırınlanmış bal kabağına birbirinden leziz tatlarla hünerlerini konuşturuyorlar. Almanya’nın, Berlin’den sonra en fazla turist alan kenti Münih’e dünyanın dört bir yanından her yıl 70 milyonu aşkın turist geliyor; Türk yemekleri bu etkinlik sayesinde farklı kültürlere ulaşıyor.

 

Çırağan Palace Kempinski’nin Genel Müdürü Ralph Radtke, “Tarihi bir otel olmanın verdiği sorumlulukla özellikle yiyecek ve içecek alanında yerel yetenekleri yetiştirmek ve Türk mutfağını yurt dışında tanıtmak için özel bir çaba sarf ediyoruz. Türk şeflerimizin çeşitli kentlerde yüksek profilli gezginlere Türk mutfağını tanıtması bizim için bir onur. Aynı ekip, 14-21 Haziran 2014 tarihlerinde de Kempinski Hotel Khan Palace Moğolistan’da idi. Bu haftaları düzenlemeye yıl boyu  devam edeceğiz; “Dünyaya Türk Mutfağı” kapsamında stratejik ortağımız Mutfak Sanatları Akademisi şeflerinin de kendi şeflerimizle birlikte mümkün oldukça bu anlamlı etkinliklerde yer almasına çalışacağız,” dedi.



Bu Haber 11.08.2014 - 14:22:00 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.