TÜRSAB genel kurulu gerilimli başladı, işte an an yaşananlar

TÜRSAB genel kurulu gerilimli başladı, işte an an yaşananlar
TÜRSAB genel kurulu Lütfi Kırdar Kongr Merkezinde başladı. Bakanlık tarafından TÜRSAB'ı genel kurula götürmekle görevlendirilen Talha Çamaş, Nedim Öztürk ve Mustafa Kutloğlu'nın yönetiminde başladı. Bakanlık komiserinin de hazır bulunduğu genel kurulda divan oluşturuluyor.


TurizmGüncel

İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan genel kurul salonuna, eski başkan Başaran Ulusoy, Ulusoy'un aday gösterdiği Çetin Gürcün ve Değişim Hareketi lideri Firuz Bağlkıaya girdi. Her iki grubun da salona girişinde alkışlar ve tezahüratlar yapıldı.



Genel kurulda ilk oylama iki katip atanması için yapıldı ve acenteler oylamada evet dedi.

DİVAN SEÇİLDİ

Bir diğer oylama ise divan'ın Nedim Öztürk, Talha Çamaş ve Mustafa Kutluoğlu'nun yönetmesi için yapıldı. Yapılan bu oylama da acenteler tarafından oy birliği ile kabul edildi.



BAĞLIKAYA: ADAYLAR ÖZGÜRCE KENDİNİ İFADE ETSİN

Divan'a yapılan ''İbra oylaması konuşmalardan sonra yapılsın'' önerisi sonrası salonda tartışma yaşandı. Kürsüye çıkan Firuz Bağlıkaya, adayların kendini özgürce ifade etmesine izin verilmesi gerektiğini açıkladı.

Divan'dan izin alarak kürsüye çıkan Firuz Bağlıkaya, aday konuşmalarının ibradan önce yapılmasının oylamaya sunulmasını teklif etti. Bağlıkaya, ''Bırakın aday olanlar özgürce kendini ifade etsin'' dedi.



ULUSOY'UN MİKTOFONU KAPATILDI

Bağlıkaya'nın ardından kürsüye çıkan Başaran Ulusoy, konu dışı konuşma yapınca divan tarafından kürsünün mikrofonu kapatıldı. Salonda gerginlik yaşandı. Ulusoy'un konu dışı konuşması nedeniyle mikrofonunun kapatılmasına salondan tepki gösterenler oldu.

GÜNCELLEME: 11.51

BAKANDAN KUTLAMA MESAJI

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, bir mesaj göndererek TÜRSAB'ın genel kurulunu tebrik etti.

Faaliyet raporunun okunmamasına karar verildi.

DİVAN HEYETİ SALONDA SÜKUNETİ SAĞLAMAYA ÇALIŞIYOR

Yapılan önergelerin oylanması sırasında zaman zaman gerilim ve bağırışmalar yaşanıyor. Divan heyeti, salonda huzursuluk çıkaran delegeleri uyarıyor ve sessiz olmaya davet ediyor.



GÜNCELLEME: 12.03

İBRANIN GİZLİ YAPILMASI ÖNERİLDİ

Divana, ibra oylamasının gizli yapılması yönünde öneri verildi. Emin Çakmak'ın önerisi karşısında Ulusoy, ''çekinecek bir şeyimiz yok. ister açık yapın, ister kapalı'' açıklamasında bulundu. Yapılan oylamada, ibra oylamasının gizli yapılmasına karar verildi.

GÜNCELLEME: 12.34

ULUSOY KONUŞUYOR

Mevcut yönetim kurulu adına kürsüye çıkan Başaran Ulusoy, bugüne dek yaptıkları icraatlerden bahsetti. Ulusoy'un zaman zaman Firuz Bağlıkaya'yı hedef alan açıklamaları sonrası, salonda yeniden gerginlik yaşandı. Divan heyeti, salonda sükuneti sağlamakta zorluk çekiyor.

Ulusoy konuşmasında, yönetime talip olan Firuz Bağlıkaya ve ekibine sert eleştiriler yöneltti. Ulusoy'un suçlamaları sonrası salonda yeniden tansiyon yükseldi. Salonda bulunan bazı delegeler, yüksek sesle bağırarak ortamı provake ediyor.

''BAĞLIKAYA'NIN VAATLERİ MÜMKÜN DEĞİL''

Ulusoy yaptığı uzun konuşmada, Bağlıkaya'nın vaat ettiği acente kurulmasının zorlaştırılması ve belge devrine izin verilmesinin mümkün olmadığını savundu.

2.5 TUR OPERATÖRÜ...

''TÜRSAB'ı 2.5 tur operatörüne teslim etmeyeceğiz'' diyen Ulusoy, yerli ve milliden yana olduklarını söyledi.

TÜRSAB'a gelen her yönetimin 1618 sayılı kanundan şikayet ettiğini belirten Başaran Ulusoy, Firuz Bağlıkaya tarafından hazırlandığını belirttiği yasa tasarısını elleri titreyerek imzaladığını savundu.



GÜNCELLEME: 13.00

BAĞLIKAYA KONUŞUYOR...

Ulusoy'un suçlamalarına yanıt vermek için kürsüye çıkan Firuz Bağlıkaya, şunları söyledi:

SENİN İHLEYLE NE İŞİN VAR?

Başaran bey beni ihalelerde nasıl hareket edeceğimizi kendisi ile konuşmamakla suçluyor. İşte bizim itirazımız da buna. TÜRSAB'ın ihaleyle ne işi var. Biz zaten buna karşıyız.

BAKANLIKTAN OLUR YAZISI ALDIK

Başaran Ulusoy yeni acente kurulmasının önüne geçmenin mümkün olmadığını söylüyor. Biz yeni acente kurulmasının zorlaştırılması konusunda bakanlıktan olur yazısı aldık. Yani bunun mümkün olduğunu söyleyen yazı var elimizde.

Bize sekiz senedir müze bileti ihalesinde yüzde 20 indirim yaptığını yutturuyor. İhale şartnamesinde 'ne olursa olsun bu ihalede acentelerin yüzde 25 indirim hakkı vardır' diyor.

Ben bir ticaret adamıyım faaliyetlerimi size anlatmaktan hicap duyuyorum. Ben bir seyahat acentesiyim kasap mı kuracağım.

HEDİYELİK EŞYA İHALESİNE SON GÜN KADAR GİRMEDİK

Hediyelik eşya ihalesine son güne kadar girmedik. TÜRSAB'da bu işlere meraklı bir ekip var, onlar girmezse girelim dedik. Onlar girmeyince de, iki gün kala ve üstelik turistin olmadığı bir sezonda ihaleye girdik ve kazandık.

Bu ihalenin içinde Pamukkale'deki Antik Havuz da var. İhaleyi alırken taahhüt vererek alıyoruz. Seyahat acentelerinin elindeki biletin kullanılıp kullanılmayacağını sormak zorundayız. Bakanlığa sorduğumuz soruda Antik Havuz satışlarında TÜRSAB ve acentelere indirim olmadığı cevabını aldık. Fakat acentelere indirim yapılması için bakanlığa müracat ettik ve beyefendilerin acentelerden kestiği yüzde 5'i de ekleyerek yüzde 25 indirimi uyguladık. Sonra eski biletleri bakanlığa sorduk. Bakanlık da almak zorundasınız dedi.

''ULUSOY BİLETLERİ EL ALTINDAN SATIYOR''

Gelenler acente bileti değil. Başaran bey elindeki biletleri el altından satıyor. Gayri yasal bir şey yapsaydık beyefendinin bilet ihalesinden ihraç edildiği gibi biz de ihraç edilirdik. Acenteler aleyhine hiç bir şey yapmadık. Alnımız açık. Söyledikleri her şey yalan.






Bu Haber 24.02.2018 - 11:45:00 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.