TUI Hollanda: Benelüks pazarı geri dönecek, yardımınıza ihtiyacımız var

TUI Hollanda: Benelüks pazarı geri dönecek, yardımınıza ihtiyacımız var
Resort Kongresinde katılımcılara seslenen TUI Hollanda CEO'su Arjan Kers, Türkiye'nin Benelüks pazarındaki son durumuna ve TUI Hollanda'nın Türkiye'den beklentilerine ilişkin bilgiler paylaştı. 2018 sezonunda Benelüks pazarının tekrar Türkiye'ye döneceğini ifade eden Kers, ''kapasiteyi doldurmak için size ihtiyacımız var'' dedi.


TurizmGüncel

TUI'nin dünyanın en büyük seyahat şirketi olduğunu ve Hollanda'da yüzde 31, Belçika'da ise yüzde 48 pazar payına sahip olduğunu belirten TUI Hollanda CEO'su Arjan Kers, TUI'nin Benelüks pazarındaki pazar payını büyüttüğünü ancak son birkaç yılda Türkiye'nin geriye gittiğini kaydetti.



TUI'nin bir yandan online alana yatırım yaparken, bir yandan da cirosunun büyük bölümünü elde ettiği offline alanı daha teknolojik bir yapıya büründürdüklerini belirten Kers, değerlendirmelerine şu sözlerle devam etti:

''MÜŞTERİYİ TANIMAZSANIZ PARANIZI BOŞA HARCARSINIZ''

''Türkiye'yi pazarlamak çok güzel ama müşteriyi tanımak çok önemli. Bu anlamdaki fırsatları iyi değerlendirmek lazım. Yoksa paranızı boşa harcarsınız.

''BU İMAJI SİLMEK İÇİN YARDIMINIZA İHTİYACIMIZ VAR''

Mağazaya gidip, 'insanlar neden Türkiye'ye gitmiyor' diye sorsuğumda, 'güvenlik nedeniyle Yunanistan'a gidiyorlar yanıtını alıyorum.' Bu imajı aşmak için size ihtiyacımız var.

''TATİLCİLER ARASINA AİLELERİN ORANI ARTYOR''

2015 Benelüks pazarı için iyi bir yıldı ama Türkiye bu pazarda son iki yılda yüzde 40 kayıp yaşadı. Bu müşterileri nasıl geri alacağız? Geçen yıl politik gerilimler etkili oldu. Bizim müşterilerimizi anlamamız gerekiyor. Ailelerin pastadaki payının büyüdüğünü, tatile yalnız gidenlerin sayısının azaldığını göröyüruz. Bu önemli bir veri.

''TÜRKİYE KESİNLİKLE GERİ DÖNECEKTİR''

Fiyat-kalite denklemine baktığınızda Türkiye hala en iyi destinasyon. Bu bölgedeki oteller çok güzel. Fiyat-kalite denklemi açısından Türkiye en iyi destinasyon ama bu müşteriyi geri çekmeye yetmiyor. Peki neler yapmalıyız? 2018 satışlrında, Türkiye dahil, pek çok dstinasyon için tarihi rakamlara ulaştık. Tükiye kesinlikle bir geri dönüş yapacak ve bizim orada size ihtiyacımız var.

Yatırım, kapasite ve iş geliştirmeyi birlikte yapmalıyız. Farklı konseptlere yatırım yapmamız lazım. İnovasyon ve teknoloji, tesislerinizin çok daha fazla müşteriye ulaşmasını sağlayacak. Bence Benelüks'te epey fırsatımız var.

''KAPASİTEYİ DOLDURMAK İÇİN SİZE İHTİYACIMIZ VAR''

Bu yıl Benlüks'ten Türkiye'ye 9 farklı havalimanında uçacak, haftada 60 uçuş yapacağız. Ayrıca günübirlik uçuşlarımız olacak. Oradaki kapasiteyi doldumak için birlikte çalışmak zorundayız. Çin ve Hindistan ile ilgili çalışmalarınız güzel ama uzun yıllar yapılan çalışmalarla elde edilen ana pazarlarınızı gözardı etmeyin.

''SÜREKLİ 5 YILDIZLI OTELLERDEN BAHSEFİYORUZ AMA...''

Sürekli yeni konseptler ve segmentler üretmeliyiz. Hollanda'da 1.2 milyon milenyum nesli var. Onlara farklı bir şekilde ulaşıp rakamlarımızı arttırabiliriz. İşte tüm bunları birlikte çalışmalıyız. Türkiye'de sürekli 5 yıldızlı otellerden bahsediyoruz ama 3 yıldızlı segmente de ihtiyaç var. Bunu ben tek başıma yapamam, gelin birlikte yapalım.''



Bu Haber 01.12.2017 - 09:57:36 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Kerem 02.12.2017 - 12:18

    Daha nasıl destek olalım! % 20-40 arası indirimlerle satıyorsunuz!

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.