Ramazan Akpınar Pegas'ın 2015'te ne kadar kapasite düşüreceğini açıkladı

Ramazan Akpınar Pegas'ın 2015'te ne kadar kapasite düşüreceğini açıkladı
Pegas'ın ortağı Ramazan Akpınar, Türk turizminin gelişmesinde Rusya'nın rolüne dikkat çekti. Rusya'da gerçek bir kriz olduğunu ifade eden Akpınar, uçak sayılarını 42'den 27'ye düşürdüklerini, toplam yolcu sayılarını ise yüzde 20 azaltmayı planladıklarını ifade etti.


Savaş Daş - TurizmGüncel - Moskova

MITT Moskova Fuarı'nda değerlendirme yapan Ramazan Akpınar, şu anki veriler ışığında yaklaşık yüzde 20 civarında bir küçülmeye gideceklerini açıkladı. 42 olan uçak sayısını 27'ye düşürdüklerini kaydeden Akpınar, talebin artması durumunda buna cevap verecek olanaklarının olduğunu da belirtti.

ESKİDEN AVRUPALILAR TÜRK OTELCİLERLE MAYMUN GİBİ OYNUYORDU

Rusya'nın Türk turizmine büyük katma değerler kazandırdığını söyleyen Akpınar, otelcilerin kazandıkça yeni yatırımlar yaptığını ve şu anda Türkiye turizminin önemli bir noktaya geldiğini kaydetti. Akpınar, “Avrupa'da hiç kimse otelini renove edemiyor, çünkü kazanamıyorlar. Tükiye'deki otelci ise kazanıyor ve kazanmasının tek sebebi de Rusya pazarı. Rusya sayesinde otelciler Avrupa'ya gebe kalmıyor. Eskiden biliyorsunuz, otelcilerle maymun gibi oynuyorlardı.” diyerek Rusya pazarının önemine dikkat çekti.

MÜŞTERİYİ REZİL EDECEK, İLERİYİ ETKİLEYECEK İNDİRİM VERİLMEMELİ

Rusya'da yaptırımlardan kaynaklı politik krizin finansal krize dönüştüğünü ve halkın alım gücünün düştüğünü ifade eden Ramazan Akpınar, “Bakanlık, elinden geleni yaparak destek olmaya çalışıyor. Burada gerçek bir kriz var ve herkesin makul olması gerekiyor. Herkesin yapabileceğini yapması, kimsenin kimseyi  kullanmaması, herkesin ayakta kalması ve fiyatların da gebertilmemesi gerekiyor. Kimse aksiyon vermesin demiyorum ama herkesin yapabileceğini yapması, hizmetinden de ödün vermemesi gerekiyor. Verilen fiyatlarla hem kalitenin düşürülerek müşterinin rezil edilmemesi, hem de ileriye dönük olumsuz etkilerden kaçınılması gerekiyor.” dedi.

UÇAK SAYIMIZI 42'DEN 27'YE DÜŞÜRDÜK

Rusya'da tur operatörlerinin kapasite düşürme yoluna gidip gitmediği şeklindeki soruya ise Akpınar, “Biz filomuzu ufalttık. 42 olan uçak sayımızı 27'ye düşürdük. Birçok pazarda küçülmeye gittik. Şu anda Türkiye için de bir küçülme öngörüyoruz ama işler iyi gider hacim artarsa tekrar koltuk koyabilecek bir potansiyelimiz var şu anda. Uçaklar şu anda etkili bir doluluk oranına ulaşmış değil.“ yanıtını verdi.

KOLTUK PLANLAMASI YÜZDE 20 DÜŞTÜ

Şu andaki duruma göre, koltuk planlamalarının geçen yıla kıyasla yüzde 20 daha düşük olacağını öngördükleri bilgisini veren Akpınar, ancak talepte bir değişme olması durumunda tekrar koyacak uçaklarının bulunduğunun da altını çizdi.

TUR OPERATÖRLERİ MALİYET DÜŞÜRMELİ

Rusya'da faaliyet gösteren diğer tur operatörlerinin de benzer bir uygulamaya gitmiş olabileceklerini söyleyen Ramazan Akpınar, “Piyasadaki tüm tur operatörlerinin maliyetleri düşürecek uygulamalara gideceklerini, en azından gitmeleri gerektiğini düşünüyorum. Şu anda Rusya'da durum iyi değil, ama çok da kötü değil. Çok kötü olmamasının sebebi, sorunun politik olması. Politik sorun çözülürse, 2016 yılında her şey Türkiye açısından eskiye yakın olabilir. Bizim açımızdan ise para kazanmadığımız işlere girmeme, harcamalara dikkat etme ve riskleri azaltma dönemi” değerlendirmesini yaptı.



Bu Haber 19.03.2015 - 13:58:29 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.