Haydarpaşa Port projesi onaylandı, işte detayları

Haydarpaşa Port projesi onaylandı, işte detayları
Uzun süredir tartışılan Haydarpaşa Port projesi İBB Meclisi'nde AKP'li üyelerin oylarıyla kabul edildi. Onaylanan projeye göre, Haydarpaşa Garı otel ve alışveriş merkezi oalcak.


Haydarpaşa Port projesi İBB Meclisi'nde onaylandı. Milliyet gazetesinden Hülya Çaylak'ın haberine göre, Haydarpaşa Garı otel ve AVM'ye dönüştürülecek. Ayrıca bölgede yüksek katlı binalar da yapılabilecek.

İstanbul’un en önemli projelerinden biri olan ‘Haydarpaşa Port’ projesiyle ilgili “1/5000 ölçekli Harem Bölgesi ile Haydarpaşa Liman ve Geri Sahası Nazım İmar Planı’na ilişkin değişiklik teklifi” İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy çokluğuyla kabul edildi. Buna göre Haydarpaşa Limanı ve gerisindeki alanda değişiklik yapılabilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, kasım ayı toplantılarının üçüncü birleşiminde, Harem ve Haydarpaşa planının yer aldığı komisyon raporu oylamaya sunuldu. Rapor, CHP’li üyelerin ‘red’ oyu vermesine rağmen AKP'li üyelerin ‘evet’ oyu vermesiyle oy çokluğuyla kabul edildi. İmar planı, 19 Haziran 2012 tarihinde onaylanmıştı.

Mecliste onaylanan komisyon raporunda, “İstanbul Boğazı Karayolu Geçiş Tüneli Projesi”nin bir bölümünün Haydarpaşa Liman Sahası’nın içinde bulunduğu belirtilerek, sözkonusu projede de tünel stabilizesi için tüneller çevresindeki yapılaşmanın tünel kenarlarından 20 metre uzaklıkta olması gerektiğine dikkat çekildi.
 
TURİZME AÇILACAK

Harem’den Moda burnuna kadar büyük bir alanı kapsayan Haydarpaşa Port projesi tamamlandığında bölge turizme açılmış olacak. Proje kapsamında Haydarpaşa garının da yenilenmesi planlanıyor. Buna göre, gar iki yıl yenilenme sürecine girecek. Sonrasında ise bir katı müze olarak kullanılacak ve burada tren geçmişi ile ilgili materyaller sergilenecek. Gardaki büfeler ise garın içine dahil edilip alışveriş yeri olarak kullanılacak. Harem otogarı ise yeşil alan olacak.


Bu Haber 16.11.2012 - 14:42:23 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Şükrü Çelik 17.11.2012 - 12:07

    Tüm dünyada korunan TARİHSEL YAPILARI görmeye başka ülkelere gideceğiz.Paraga Budapeşteye para dökeceğiz. Biz de kadar eski varsa biz de alışveriş Merkezi yada yıkıp gökdelen yapmaya devam edeceğiz....VAH VAH ŞÜKRÜ ÇELİK

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.