Coşkun Yurt Rusya pazarını ve şirketin 2015 hedeflerini anlattı

Coşkun Yurt Rusya pazarını ve şirketin 2015 hedeflerini anlattı
OTI Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Coral Travel Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Yurt, MITT Fuarı'nda Rusya pazarı ve Coral Travel'ın 2015 hedeflerini anlattı.


Savaş Daş - TurizmGüncl - Moskova

Rusya'da 2014 yılında iç pazar operasyonlarına hazırlandıklarını ve 2015 yılı için 200 bin yolcu planladıklarını ifade eden Coşkun Yurt, "Rusya'da iç pazara dair 5 yıllık bir projeksiyonumuz var. İç pazrada bir milyon rakamını görmeyi ve Rusya'ya incoming yapmayı hedefliyoruz. İç pazardaki  hareket zaten başlamıştı. İncoming operasyonlarına ise yavaş yavaş başlıyoruz. Ancak bu planlamalarımızın kurla veya ekonomik krizle bağlantılı değil." dedi.

GEÇEN YILIN YÜZDE 10 - 15 GERİSİNDEYİZ

Kış operasyonlarında düşüş yaşadıklarını belirten Yurt, yaz planlamalarında ise geçen yıla kıyasla yüzde 10 – 15 geride oldukları bilgisini paylaşarak, "Ancak bu konuda opsiyonumuz var. Talep arttığnda kapasite artırma veya düştüğünde daraltma seçeneklerimiz var." şeklinde konuştu.

HER DURUMA HAZIRLIKLI OLMAMIZ LAZIM

Rusya pazarında yaşanan düşüş konusunda yüzde 40 – 50 rakamlarının telaffuz edildiği ve bunun ne oranda gerçeği yansıttığı şeklindeki sorumuza ise Yurt, “Olabilir, ancak 'olacak' dememek lazım. Turizm sektörü olarak her duruma hazırlıklı olmak lazım.” yanıtını verdi.

NİSAN - MAYIS AYLARI İÇİN OTELLER CİDDİ İNDİRİMLER YAPTI

Türk otellerin nisan – mayıs ayları için ciddi indirimler yaptığını ifade eden Coşkun Yurt, son dakikaya yaklaştıkça fiyatların da sürekli revize olacağını ifade etti.

RUSYA'DAKİ KRİZİN İKİ YIL SÜRECEĞİ DÜŞÜNÜLÜYOR

Rusya'nın büyük ve çok çeşitli dinamikleri olan bir pazar olduğunu kaydeden Coşkun Yurt, Rus resmi otoritelerinin krizin aşılması için 2 yıllık bir süre öngördüğünü söyledi. Yurt, “Dolayısıyla bizim de buna hazırlıklı olmamız lazım. Coral Travel olarak bizim bu yılki amacımız, durumu korumak ve iyileştirmek” dedi.





Bu Haber 18.03.2015 - 16:46:35 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.