Fibabanka Genel Müdürü, Antalya’da kullanılan kredi miktarını açıkladı

 Fibabanka Genel Müdürü, Antalya’da kullanılan kredi miktarını açıkladı
Turizmcilere yönelik yeni destek paketi hazırlayan Fibabanka’nın Genel Müdürü Bekir Dildar, Turizm Güncel’e konuştu.

 
Eda Özsoy – Turizm Güncel

Fibabanka, geçtiğimiz günlerde Antalya’da organize ettiği toplantıda turizm sektöründe faaliyet gösteren oteller, pansiyonlar, kafe, bar ve restoranlar, seyahat acentaları ve tedarikçi işletmeler için “Turizmciye destek bizim işimiz” sloganı ile özel bir turizm destek paketi sundu. 

Bu paket kapsamında turizm işletmeleri, nakit akışlarına uygun olarak 18 ay anapara ödemesiz yatırım kredisi ya da 12 aya varan vadelerle işletme kredisi fırsatlarından faydalanabilecekler. Bu paket ile ödemesiz dönemlerde hesap işletimi, çek karnesi ve Fibabanka şubelerinden gerçekleştirilen TL ya da döviz cinsinden para transferi ücretsiz olarak gerçekleşecek.

Yeni paketle ilgili Turizm Güncel’e ayrıntılı bilgi veren bankanın Genel Müdürü Bekir Dildar, bankacılıkta en önemli şeyin sürat olduğunu anımsattı. Süratli olan bankanın rekabette öne çıktığını belirten Dildar, hazırladıkları son paketle birlikte 24 saat içinde kredi cevabının verildiğini söyledi. 

Bu paketin maksimum 1 milyon dolara kadar KOBİ ve küçük ticari firmalara yönelik bir turizm destek paket olduğunu belirten Dildar, şunları söyledi: 

“Turizmciye destek bizim işimiz diyoruz ve ortaya bir niş koymuş oluyoruz. Esnek ödeme planları hazırladık uzun vadeye yayılanÇünkü biz Türkiye turizmine çok inanıyoruz. Antalya’yı da turizm sektörünün merkezi olarak bakıyoruz. Bankayı aldığımızda ilk şubemizi Antalya’ya açmıştık. Bugün 2,5 yıl içinde Antalya’da 6 şubeye ulaştık. 

Ancak Antalya bizim gözbebeğimiz. Antalya, Fibabank’ın en çok finanse ettiği sektor diyebiliriz. Toplamda bankanın 6 milyar aktif büyüklüğü, 5 bin liraya yakın nakti kredisi var. 600 milyona yakın sırf Antalya’ya verdik. Bu da bizim ölçekteki banka için çok iyi bir rakam

Bankanın toplamda 55 şubeye ulaştığını, kasım sonunda 62 şube olacaklarını kaydeden Dildar, özellikle ‘geleceğin yöneticileri’ olarak gençlere yönelik yatırımlar yaptıklarını söyledi. 

Turizmcilerin kendilerinden daha çok yatırım ve finansman kredileri istediğini belirten Dildar, “Bu aylarda ise işletme kredileri çok fazla oluyor. Biz turizmcileri yeni sezona hazırlamak adına her türlü çalışmayı yapmaya hazırız.” diye konuştu. 
 


Bu Haber 29.10.2013 - 20:26:43 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • kessier 31.10.2013 - 11:25

    Hükumetin sektöre bakışı ve desteksizliği bu şekilde devam ettiği sürece siz bankalar olarak bu pazardan daha çok ekmek yersiniz. 3 ay çalışıp kalan 9 ayda kenini zor döndüren tesislerin tek umudu sizsiniz çünkü. Ne yazık

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.