Tapular çek-senet gibi kullanılmaya başlandı

Piyasada yaşanan nakit sıkıntısının şirketlerin ellerindeki tapuları çek-senet gibi bir nakit ödeme aracı olarak kullanmasını sağladığını belirten Tapu.com kurucusu ve CEO’su Emre Erşahin, “Bu sadece icra yoluyla olmuyor. İnsanlar rızasıyla tapuyu ödeme aracı olarak kullanıyor” dedi.


Ekspertiz raporlarına sahip gayrimenkulleri online açık artırma yoluyla satan Tapu.com kurucusu ve CEO'su Emre Erşahin, Türkiye'de son dönemde yaşanan nakit sıkışıklığından dolayı tapuların artık çek-senet gibi bir ödeme aracına dönüştüğünü belirtti.

Dünya gazetesinden Leyla İlhan’ın haberine göre, ağırlıkla bankaların online geçen gayrimenkullerin satışını yaptıklarını ifade eden Emre Erşahin, bu hızdan dolayı müteahhitlerin, emlak danışmanlarının ve şirketlerin de kapılarını çaldığını söyleyerek “Türkiye'de bir nakit sıkışıklığı yaşanıyor. Bundan dolayı şirketler ödemelerini çek senet yerine, artık tapuyu çek-senet gibi bir ödeme aracı olarak kullanmaya başladı. Özellikle bu borcu tahsil etmesi gereken şirket halka açık bir şirket ise ve tahsilat konusunda raporlamada sıkıntı çekecekse o noktada bu borcu kapatması gerekiyor. İşte orada sadece icra yoluyla değil, insanların rızasıyla tapu aracılığıyla ödeme yapmaya başladılar. Bundan dolayı elinde tapu biriken çeşitli şirketlerinde satıcı olduğu durumlar söz konusu. O yüzden finansal kurumlarla başladığımız sürece şirketler de dahil oldu. Arkasından vakıflar geldi” dedi. Haberin devamı>>>


Bu Haber 19.01.2018 - 10:20:44 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.