Rusya-İngiltere arasında büyük gerilim

Moskova-Londra ilişkileri bir kez daha kopma noktasına geldi... Gözler bugün Londra'da, Rusya'yı suçlayan İngiltere Başbakanı May'in yapacağı kritik açıklamada...Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, eski çifte ajan Sergey Skripal ve kızı Yulia'ya yönelik suikast girişiminin ardından İngiltere'nin yaptığı suçlamaları "saçma iddialar" olarak niteleyerek, reddetti. İngiliz hükümetinin bugün Rusya ile ilgili yeni yaptırım kararı açıklaması bekleniyor.


Lavrov gazetecilere yaptığı açıklamada, İngiltere'nin Salisbury kentinde sinir gazı kullanılarak düzenlenen saldırıyla Rusya'nın hiçbir ilgisi olmadığını söyledi. Rusya, Moskova'daki İngiltere Büyükelçisi'ni de Dışişleri Bakanlığına çağırdı.

İngiltere'nin bu saldırıda Rus üretimi olduğu tespit edilen sinir gazının nasıl kullanılmış olabileceğiyle ilgili olarak açıklama yapması için Rusya'ya verdiği süre gece yarısı
doldu.

BBC'nin haberine göre Lavrov, İngiltere'ye herhangi bir açıklama yapılmayacağını söyledi. Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü ise İngiltere'deki saldırıyı "çok kaygı verici" olarak nitelendirdi.
 
Avrupa Birliği (AB) Rusya'ya karşı alacağı kararlarda İngiltere'ye destek vereceğini ve dayanışma içinde olacağını bildirdi.

Bu arada Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Londra’nın Russia Today (RT) televizyonunu kapatması durumunda tek bir İngiliz medya kuruluşunun Rusya’ya çalışmayacağını belirtti.

Sputnik'e göre Zaharova, Rossiya 1 televizyonundaki 60 Dakika programına yaptığı açıklamada, “Hemen şunu size söyleyebilirim ki, eğer onlar RT’yi kapatırlarsa tek bir İngiliz medya kuruluşu ülkemizde çalışmayacak” ifadelerine yer verdi.

İngiltere Parlamentosu’nda birkaç vekil, RT televizyonuna yönelik, İngiltere’de yayın lisansının iptali dahil kısıtlamaların getirilmesi talebinde bulunmuştu. İngiliz Başbakan Terasa May bu talebe doğrudan yanıt vermese de Rusya’ya yönelik yaptırımları Çarşamba günü parlamenterlerle görüşeceğini hatırlattı. Haberin devamı>>>


Bu Haber 14.03.2018 - 08:24:30 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.