Fransa sandık başında

Fransa, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu için bugün sandık başına gidiyor. Yarışta ‘Yürüyüş’ hareketinin lideri Emmanuel Macron favori. Ancak aşırı sağcı Marine Le Pen’in sürpriz bir galibiyeti AB’yi bir kâbusla karşı karşıya bırakabilir. Macron ekibi, büyük bir siber saldırıya maruz kaldıklarını açıklarken seçim komisyonu içerikle ilgili yayın yapılmamasını istedi. Yarışı saldırgan tavrı nedeniyle ‘pitbull’a benzetilen Le Pen mi, yoksa ‘şımarık çocuk’ Macron mu kazanacak?


Başından sonuna alışılmadık bir seçim kampanyasına sahne olan Fransa, yeni cumhurbaşkanını belirlemek için sandığa gidiyor. Birbirinden tamamen farklı iki Fransa vizyonuna ve ülkenin dünyadaki yeri konusunda radikal düzeyde farklı görüşlere sahip iki adayın yarışacağı seçimler sadece Fransa değil Avrupa Birliği açısından da kritik öneme sahip.

Bağımsız aday Emmanuel Macron, aşırı sağcı Ulusal Cephe’nin lideri Marine Le Pen karşısında favori. Son anketlerde Macron’un desteği yüzde 62, Le Pen’in ise yüzde 38’di. Seçime iki gün kala Macron’un kampanyasına yönelik olarak yoğun ve koordine bir siber saldırı düzenlenmesi de zaten sıra dışı olan kampanyanın en sıra dışı gelişmelerinden biri oldu. (Hürriyet)


Bu Haber 07.05.2017 - 10:02:38 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.