CHP ihraç edilen akademisyenler için harekete geçecek

CHP, peş peşe gelen KHK’larla kamudan ihraç edilen çoğunluğu sol, sosyal demokrat düşünceye sahip öğretim üyelerine sahip çıkmak için çalışma başlatacak.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında yapılan MYK toplantısında, görevden uzaklaştırılan akademisyenler için özel bir çalışma gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı. Öncelikle akademisyenlerin görevlerine iadeleri için çaba harcanacak.

Sonuç alınamazsa akademisyenlere iş bulunması için düğmeye basılacak. Bu çerçevede akademisyenlerin, CHP’li belediyelerde danışman veya farklı bir statüde işe yerleştirilmelerinin mevzuata uygun olup olmadığı araştırılacak.

Kamudan ihraç edildikleri için belediyelerde istihdam edilmelerinde güçlük yaşanması durumunda farklı alternatifler üretilecek. Bu çerçevede bağımsız akademilerin, düşünce kuruluşlarının veya kamuoyu araştırma şirketlerinin kurulması sağlanacak.

Akademisyenlerin kuracağı bu kuruluşlardan CHP’li belediyeler hizmet alacak ve akademisyenlere destek verecek. Ancak ihraç edilen akademisyen sayısının yüksekliği partiyi düşündürüyor.

Bu nedenle ekonomik olarak acil ihtiyacı olan akademisyenlere iş konusunda öncelik verilecek. (Habertürk)


Bu Haber 10.02.2017 - 09:19:34 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.