Alman ordusundan 2040 yılı için felaket senaryoları

Alman ordusunun ifşa edilen gizli raporundaki muhtemel felaket senaryoları tartışmalara yol açtı. Alman Savunma Bakanlığı’nın talebiyle hazırlanan ve Der Spiegel Dergisi’nin ortaya çıkardığı “Stratejik Öngörü 2040“ adlı araştırma, gelecekte karşılaşılabilecek tehditleri öngörebilmek ve Alman ordusunun bunlara hazırlıklı olması hedefini taşıyor.



Federal Alman Ordusu tarihinde ilk olma niteliğini taşıyan 120 sayfalık araştırmada stratejistler, küresel siyasi, ekonomik ve sosyal gelişmelerin, savunma politikalarını nasıl etkileyebileceğini ele alıyor.

Rapor, ordunun gelecek yıllara ilişkin planlamaları, işbirliği faaliyetleri ve silahlanma programları açısından büyük önem taşıyor.

Alman Dış İlişkiler Konseyi (DGAP) savunma uzmanı Dr. Christian Mölling, DW Türkçe’ye yaptığı değerlendirmede, yaklaşık 180 bin asker ve 60 bin sivilin görev yaptığı Alman Ordusu‘nun bu tür çalışmalar yapmasının son derece doğal ve aslında zaruri olduğunu söyledi.

Orduda basit bir askeri teçhizatın kullanılmaya başlanmasının bile en az yirmi yıllık bir çalışmaya dayandığına işaret eden Mölling, geleceğe ilişkin tehlike ve tehditlerin önceden hesaplanmasının şart olduğunu, belirlenecek olası senaryolar ışığında askeri yeteneklerin geliştirilmesi gerektiğini vurguladı. Haberin devamı>>>


Bu Haber 14.11.2017 - 08:55:12 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.