Aileler dikkat! Çocuğunuz bu sitelere giriyor olabilir

İnternetin en büyük meraklılarının başında çocuklar geliyor. Mesajlaşma uygulamaları, sosyal ağlar ve e-postalar derken çocukların dijital tehlikelerle karşı karşıya kalması mümkün olabiliyor. Şimdi ise çocukları kontrol eden yazılımlar devrede. Bu yazılımlar, çocukların aramalarını bile dinliyor, kaydediyor.


Araştırma şirketi We Are Social ve Hootsuite tarafından yayınlanan rapora göre şu anda Türkiye’de 48 milyon internet kullanıcısı bulunuyor. Başka bir deyişle Türkiye’de yaşayan neredeyse her 2 kişiden biri internet kullanıcısı. Çocuğunuza dikkat edin

Ve bu internet kullanıcılarının önemli bir kısmı çocuklardan oluşuyor. Çocuklar oyunlar, eğtim veya çizgi film gibi içerikler için internete bağlanıyor. Ancak internette sadece çocuklar için içerikler yok. Basit bir Google aramasında bile çocuklar, birçok tehlikeyle karşı karşıya kalabiliyor. Dolayısıyla bu da ailelerin akıllarının çocuklarda kalmasına neden oluyor. Yazılım şirketleri, internete bağlanan çocukları denetimi için ürünler geliştirmeye devam ediyor. Masaüstü bilgisayarların yanı sıra akıllı telefon gibi mobil cihazlar için geliştilen koruma yöntemleri, bir bakıma çocuklara internette göz kulak oluyor. Hatta aileler, sadece dijital koruma yapmıyorlar, çocukları yazışmalarına, sosyal medya paylaşımlarına veya konuşmalarına da ulaşabiliyor. Kısacası çocukların internette ebeveynlerinden habersiz kuş uçurması bile artık neredeyse imkansız. Biz de buradan yola çıkarak çocuk denetimi sağlayan yazılımları bir araya getirdik.

AKILLI TELEFONDA KAÇIŞ YOK

ÇOCUKLAR, artık bilgisayardan daha çok akıllı telefonlarda vakit geçiriyorlar. Bu da aileler açısından çocukların internetteki kontrolünü zorlaştırıyor. Ailelerin bu sorunu için harekete geçen ‘mSpy’ adındaki yazılım, iOS veya Android işletim sistemlerinde çocukların tüm hareketlerini ailelere bildiriyor.

Snapchat, WhatsApp, Viber, Skype, Line, Telegram, Tinder, Hangouts, iMessage, Facebook Messenger ve e-posta gibi uygulamaların takibi gerçekleştiriliyor. Buna ek olarak konum sınırlama özelliğiyle çocukların belirlediğiniz alanlardan da uzaklaşması durumunda bildirim gönderme özelliği de mSpy’da dikkat çekiyor. Bundan daha fazla özellik mSpy’ın Premium paketinde yer alıyor. Haberin devamı>>>



Bu Haber 07.08.2017 - 10:08:12 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.