2100 yılına kadar dünya 2 derece ısınacak

Saygın bilim dergisi 'Nature Climate Change'de yayımlanan iki farklı akademik araştırmada, 2100 yılına kadar Dünya'nın 2 derece ısınacağını söyledi. Bir araştırmaya göre, dünyanın iki derece ısınması 'şu anda büyün fosil yakıt kullanımının' sona ermesi durumunda dahi, bu iyimser tablo içerisinde dahi 2 derece ısınmanın yaşanacağı ifade edildi.


Rus haber ajansı Sputnik'in aktardığına göre, birbirinden tamamen bağımsız ve farklı yöntemlerle yapılan, sonuçları 'Nature Climate Change' dergisinde yayımlanan 2 farklı araştırma, yüzyılın sonunda Dünya'nın en az 2 derece ısınacağını ortaya koydu.

Washington Üniversitesi'nde Profesör Adrian Raftery liderliğinde yürütülen araştırma, yüzyılın sonunda Dünya'nın ısısının 2 ila 4,9 derece artma ihtimalini yüzde 95 olarak gösterirken, 1,5 derece veya daha az ısınma olasılığını yüzde 1 olarak verdi.
Raftery, ortalama sıcaklık artışının 3,2 derece olacağı öngörüsünde bulundu.

'İKİ DERECE İYİMSER BİR TABLO'

Max Planck Meteoroloji Enstitüsü'nden Thorsten Mauritsen'in yürüttüğü, geçmiş yıllardaki sera gazı emisyonlarının ve fosil yakıt kullanımının incelendiği diğer araştırmada, insanların hemen şimdi fosil yakıt kullanmayı kesmesi halinde bile Dünya'nın 2100 yılına kadar yaklaşık 2 derece ısınacağına dikkat çekildi. Kaynak: Hürriyet.com.tr


Bu Haber 01.08.2017 - 15:14:38 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.