Baştan beri deniz-kum-güneş turizmine önem vermiyoruz'

Baştan beri deniz-kum-güneş turizmine önem vermiyoruz'

Fest Travel'ın ortağı ve genel müdürü Zekeriya Şen, her şey dahil konseptindeki turizmin dışında, kültür turizmi açısından da benzersiz bir dönem yaşandığını söyledi


Bayram tatilinde yurt içine ve yurt dışına tatile giden Türk vatandaşlarının sayısının oldukça yüksek olduğunu belirten Fest Travel'ın ortağı ve genel müdürü Zekeriya Şen, ''Uzun tatilleri çalışan kesim dinlenmek için bir fırsat olarak görüyor ve deniz kenarında her şey dahil otellere olan talebin yanında son yıllarda artan bir Kültür Turizmi ivmesini de görmezden gelmek mümkün değil. Mardin, Göbeklitepe, Kemaliye, Tunceli gibi yerlerde tatil dönemlerinde otellerde yer bulmak imkansız hale geldi.'' dedi.

Bayramda 35 tur yaptı

''Kültür Turizmine ilgi gittikçe artıyor.'' diyen Zekeriya Şen, ''Bu sene de bu yoğunluğu neredeyse zirvede yaşadık. 16'sı yurtdışı, 8'i yurtiçi, 6'sı kişiye özel olmak üzere toplam 35'ten fazla ülkede 30 gezi 515’ten fazla gezgin ile Uganda'dan Çin'e, Güney Afrika'dan Japonya'ya, Sivas'tan Isparta'ya dünyanın her köşesinde çok yoğun operasyonlar geçirdik. Tabii ki bu kadar talebin olması bizi çok mutlu ediyor.'' ifadelerini kullandı.

‘’Baştan beri deniz-kum-güneş turizmine önem vermiyoruz’’

Kültür turlarını merkeze alan Fest Travel için bunun oldukça önemli olduğunu ifade eden Şen, şirketin kurulduğu gündem beri deniz-kum-güneş turizmine önem vermediğini ve kültür turizmini öne çıkardığını söyledi. Şen, ''Türkiye’deki kültürel zenginliğin coğrafi dağılımından dolayı elde edilen soyut ve somut gelir sürdürülebilirliğin zirvesi ve şu an fark yaratacak en önemli dal kültür. Kültür derken sadece ölü kültürden yani somut kültürden bahsetmiyorum. Soyut kültürden de bahsediyorum.'' diye konuştu.

‘’Önce Fest gelsin, sonrası akıp gelecek’’

Fest Travel'ın yıllardır yaptığı gezilerle yurt içine yönelik ilgiyi arttırdıklarını kaydeden Şen, geçen yıl Tunceli'ye başlattıkları gezilerin ilgiyi o yöne kaydırdığını ve şimdi kentte otel bulmanın zorlaştığını söyledi. Şen bölgeden birisinin, “Önce bir FEST girsin sonrası akıp gelecek.” dediğini de aktardı.

Kültür turlarına olan ilginin neden arttığı konusunda da değerlendirme yapan Şen, ''Talebin en büyük nedeni gezen kişilerin algılarını açmak istemeleri; görmüş olmak için değil sindirmek için gezmek istemeleri. Bunu kurum felsefesi, memnuniyet yüksekliği, operasyonel titizliği ve bilgili rehberler takip edince formül oluşuyor.'' dedi.

Kurban bayramında da 27 tur yapacak

Her şey yolunda giderse Fest Travel'ın önümüzdeki bayramda da 27’ye yakın gezi çıkaracağı bilgisini veren Şen, ''Tüm geziler şu an satışta ve dolmak üzere. Yine yüzlerce gezginin hayalini gerçekleştireceğiz, Endonezya’da da grubumuz olacak İzlanda’da da, Karadeniz yaylalarında da, birlikte dünyanın gizli kalmış köşelerini aynı coşku ve sorumlulukla keşfedeceğiz.'' şeklinde konuştu.




Bu Haber 17.06.2019 - 16:59:52 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Ali Can Polat 18.06.2019 - 10:17

    Teşekkürler, kültür turizminin ülkemizdeki öncüsü FEST Seninle dünyamız büyüdü, dünyamız genişledi, genişliyor.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.