Zarina Doguzova: Türkiye beklenenden erken açılabilir

Zarina Doguzova: Türkiye beklenenden erken açılabilir
Rusya'dan Türkiye'ye turizm hareketinin "iyi haberlere bağlı olduğunu belirten Rusya Federal Turizm Ajansı (Rosturizm) Başkanı Zarina Doguzova, Türkiye ile hava trafiğinin 21 Haziran'a kadar kapalı olduğunu, ancak "erken bir iyileşme ve açılma" umduğunu kaydetti.


‘’Turizm sektöründeki ana borçlar Türkiye kapandığı için oluştu’’

St. Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu'nda (SPIEF-2021) İzvestiya gazetesine demeç veren Doguzova, “Bu yıl turizm sektörünün ana borçları Türkiye'nin kapanması nedeniyle oluştu. Şu an doğrudan parasını ödeyip tur satın alan veya ön ödeme yapan bir milyondan fazla vatandaşımız. Bu ödemelerin miktarı 30 milyar ruble" dedi.

‘’Türkiye normale dönerse ortada sorun görmüyoruz’’

Doguzova, “Türk meslektaşlarımızın bize bildirdiği bu olumlu dinamiklerin, tekrar turizm hareketine başlamamıza izin vermesini umuyoruz. Eminim ki Türkiye normale dönerse, ortada sorun görmüyoruz. Yani tüm borçların, taahhütlerin hepsi hızlı bir şekilde yerine getirilecek ve vatandaşlar tatillerini yapacak" diye konuştu.

TürkRus’un aktardığı habere göre Zarina Doguzova, bakanlığın Türkiye'den olumlu haberler beklediğini, ancak her durumda Rusların sağlık ve güvenliğinin ilk sırada olduğunu vurguladı.

‘’Gelişmeleri yakından takip ediyoruz’’

Türkiye ile hava trafiğinin 21 Haziran'a kadar kapalı olduğunu, ancak Rosturizm'in epidemiyolojik durumda "erken bir iyileşme" ve Türkiye ile Rusya Federasyonu arasındaki hava trafiğinin kısa zamanda eski haline getirilmesini umduğunu söyleyen Doguzova, “Gelişmeleri çok yakından takip ediyoruz. Konu sürekli gündemimizde" ifadelerini kullandı.

‘’Türkiye’nin açılması bize bağlı olsaydı...’’

Doguzova açıklamasının devamında “Türkiye'nin açılması konusu bize bağlı olsaydı, kesinlikle yapardık ama burada durum pandemideki durumun gelişimine bağlı, doğrudan bize bağlı değil, özellikle Rosturizm'e bağlı değil. Türkiye'ye gidemeyenlerin hoşnutsuzluğunu anlıyoruz, çünkü hepimiz insanız.” şeklinde konuştu.



Bu Haber 05.06.2021 - 12:11:46 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Barbaros 05.06.2021 - 10:15

    Suna desenize 14 hazirandaki biden erdogan gorusmesinden sonra isimize gelen bir sonuc cikarsa acacaz diye

  • Arif 05.06.2021 - 01:45

    Size bağlı değil mi? Hadı yaa! E kime bağlı. Türkiyede ki günlük hasta sayısı rusyadaki ile aynı,kaldı ki Rusyanın şeffaf bir hasta takip ve bildiri yaptığını düşünmeyenlerin sayısı oldukça fazla. Arkadaş hava trafiğini açmayacaksanız dürüstce söyleyin artık,oyun oynayıp durmayın. Zaten çocuk gibi huyları olan bir devletsiniz

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.