Yuriy Klimenko: İspanya Rus turistleri Türkiye’ye kaptırdı

Yuriy Klimenko: İspanya Rus turistleri Türkiye’ye kaptırdı

Rusya’nın İspanya Büyükelçisi Yuriy Klimenko, İspanya’nın Rus turistleri Türkiye, Mısır ve Taylan’da kaptırdığını ifade etti.


Rusya’nın İspanya Büyükelçisi Yuriy Klimenko, daha önce İspanya’ya tatile giden Rus turistlerin büyük çoğunluğunun Türkiye, Mısır ve Tayland’a gittiğini belirtti.

Klimenko Rus haber ajansı TASS'a yaptığı açıklamada, Rusya’ya yönelik yaptırımların etkisiyle Rus turistlerin 2022’de İspanya’yı ziyaret etmemesi, ülkenin neredeyse 2 milyar euro gelir kaybetmesine yol açtığını bildirdi.

GazetemRu’da yer alan habere göre Büyükelçi, “Turistlerimizin büyük bir kısmı İspanya’dan Türkiye’ye, Mısır’a, Tayland’a kaydı. Avrupalı ortaklarımız, benzeri görülmemiş anti-Rus yaptırımları uygulayarak, adeta kendi ayağına sıktılar” açıklamasında bulundu.

Büyükelçi Klimenko, bu örneğin bugünkü Avrupa turizm sektöründeki durumun, bunun çarpıcı bir kanıtı olduğunu düşünüyor. Rus Büyükelçi, “Rus turistlerimiz, özellikle İspanya gibi birçok Avrupa ülkesinin ekonomik kalkınmasına önemli katkılarda bulunuyorlardı ancak direkt uçuşların kapanması, vize politikasının sıkılaştırılması, bankacılık hizmetlerinde kısıtlamalar, şüphesiz ki Rus turist akışları için bir sınırlayıcı faktör oldu” şeklinde konuştu.

Klimenko, “Pandemi öncesi 2019’da İspanya’yı 1,3 milyonun üzerinde Rus turist ziyaret etti ve rekor kırılan 2013’te ise bu sayı yaklaşık 1,6 milyona ulaşmıştı. Ancak 2022’de 268 bin civarında Rus turist geldi. Bu yıl da durum pek farklı değildi. 2023’te İspanya’yı ilk altı ay içinde 155 bin Rus ziyaret etti” diye açıkladı.

Büyükelçi, istatistiklere göre Rus turistlerin kişi başı günlük ortalama 200 Euro harcadığını da belirtti. Yuriy Klimenko, “Basit aritmetikle hesapladığımızda, 2022’de İspanya turizmi Rus turistlerden kaynaklanan potansiyel gelirlerden 1,8 milyar euronun üzerinde bir kayıp yaşadı. Düşünün, yılda neredeyse 2 milyar euro! Ve bu durum her yıl bu şekilde devam edebilir, ancak işler çok farklı olabilirdi” diye vurguladı.



Bu Haber 16.12.2023 - 17:36:24 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.