‘15 milyon bedeli var’ denilen kayak merkezi 150 milyonu yuttu

‘15 milyon bedeli var’ denilen kayak merkezi 150 milyonu yuttu
Yapımına 2012 yılında başlanan ve 2015 yılında hizmete açılacağı belirtilen Kastamonu-Ilgaz’daki Yurduntepe Kayak Merkezi için Kültür ve Turizm Bakanlığı 20 milyon lira ödenek daha gönderdi.


TurizmGüncel

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kastamonu Valiliği ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın katkılarıyla temeli 2012 yılında atılan Ilgaz’daki Yurduntepe Kayak Merkezi için Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 20 milyon lira daha ödenek gönderdiği çıklandı.

‘''5 milyon gibi bir bedeli var''

Yapımına 2012 yılında başlanan ve ihalesi bir Fransız firmaya verilen Yurduntepe Kayak Merkezi, aradan geçen 7 yılda bitirilemedi. Kayak merkezinin yapımına başlanmasının üzerinden iki yıl geçtikten sonra bir açıklama yapan dönemin Ak Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, ''Burası hiç hesapta yok iken Kastamonu’nun kayakta iddialı bir il olduğunu gösterdik. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Turizm Bakanlığının ortak katkısıyla 2012 yılında başladığımız bir proje. Bu yatırım hiç hesapta yoktu. Öncelikle bunun ödeneğini bulmakta çok zorlandık. 15 milyon gibi bir bedeli var. Şükürler olsun o günün şartlarında bulduk ve başladık.'' diye açıklama yapmıştı.

''2015 yılında hizmete açılacak'' denilmişti

Yılında yapımına devam edilen tesisle ilgili incelemelerde bulunan Gülşen, 2015 yılına kalmadan Yurdun Tepe tesislerinde kayak yapmaya başlayacaklarını belirtmişti. Gülşen, “Kastamonu’ya artık kayak noktasında hem Türkiye’ye hem de dünyaya duyuralım. Bu kayak tesisi ülkemize ve Kastamonu’muza hayırlı uğurlu olsun diliyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Aradan geçen 7 senenin ardından tesisin hala bitirilemediği ve Turizm Bakanlığı’nın tesisin tmamlanması için 20 milyon lira daha ödenek gönderdiği açıklandı.

150 Milyon lira harcandı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un Yurduntepe Kayak Merkezi’nin tamamlanması için gerekli olan 20 milyon liralık kaynağı Kastamonu İl Özel İdaresine gönderilmesini sağladını açıklayan Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz, kayak merkezi için şu ana kadar 150 milyon lira yatırım yapıldığını belirtti. Karadeniz, '’Bittiğinde Türkiye'de ses getirecek bir turizm ve spor tesisi olacak.’’ diye konuştu.



Bu Haber 19.06.2019 - 13:30:50 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.