Yunanistan'dan aşılı turistler için yeni adım

Yunanistan'dan aşılı turistler için yeni adım
Yunanistan, koronavirüse karşı aşılı olan turistlere daha fazla hareket ve eğlence özgürlüğü getirdi.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Yunanistan, 9 Ekim'den itibaren geçerli olmak üzere, aşılı olan turistlere daha fazla hareket ve eğlence özgürlüğü getirdi.

Yunan hükümeti, vaka sayılarının arttığı kırmızı bölgelerde bile aşılananlara yönelik kısıtlayıcı önlemlerin kaldırılmasını sağlayan bir yol haritası hazırladı.

Buna göre, ülke genelindeki "koronadan arındırılmış alan" prensibiyle faaliyet gösteren yeme-içme mekanları ile diğer eğlence mekanları müzik, eğlence ve ziyaretçi sayısı kısıtlamasından muaf olacak. Söz konusu mekanlarda çalışlan personel, tüm hijyen ve güvenlik protokollerine uyacak, maske takacak ancak misafirler bundan muaf olacak.

Buna karşın, aşılı olmayanlarla Covid bağışıklığı olmayanları misafir eden işletmeler için kısıtlamalar devam edecek. Bu mekanlara giden aşılı insanlar da maske takmek ve tüm prosedürlere uymak zorunda olacak.

Hükümetin yaptığı plana göre yeni protokoller 15 gün boyunca uygulanacak ve bu süre içinde gerekli dengelemeler yapılacak. Sağlık Bakanı Thanos Pleuris alınan önlemlerin normalleşmeye götürecek adımlar olduğunu belirtti. Pleruis, gelecekte tüm kısıtlamaların güncelleneceğini ve basitleştirileceğini söyledi.



Bu Haber 07.10.2021 - 11:16:12 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.