Yunanistan Turizm Bakanı Olga Kefalogianni hedeflerini açıkladı

Yunanistan Turizm Bakanı Olga Kefalogianni hedeflerini açıkladı

Yunanistan Turizm Bakanı Olga Kefalogianni; ülke turizminin daha güçlü, daha sürdürülebilir ve daha rekabetçi hale getirilmesi için bakanlığın planladığı bir dizi eylem planını açıkladı.


Turizm Güncel - Dış Haberler

2012-2015 yılları arasında Turizm Bakanlığı yapan ve Kiryakos Miçotakis'in kurduğu yeni hükümette de Turizm Bakanı olarak atanan Olga Kefalogianni, Yunanistan turizmini daha ileri taşımak için hazırladıkları eylem planını açıkladı.

Yunanistan turizmini daha güçlü, daha sürdürülebilir, ekonomiye daha fazla katkı sunan ve daha rekabetçi hale getirmek için 10 yıllık eylem planı hazırladıklarını kaydeden Olga Kefalogianni, sürdürülebilir turizmin Yunanistan'ın anahtarı olduğunu ifade etti.

Yunanistan'ın turizm stratejisinin 4 ana hedeften oluştuğunu anlatan Olga Kefalogianni, gerçekçi ve uygulanabilir olduğunu belirttiği hedeflere ilişkin şu bilgileri verdi:

Amaç1: Yunanistan'daki destinasyonlar arasındaki bağlantıyı güçlendirerek, ziyaretçilerin ülkenin 13 bölgesindeki az bilinen destinasyonlara ulaşımını sağlamak. Bu, aynı zamanda sürdürülebilir turizm anlamında da önemli bir adım. Bu çabayı desteklemek için söz konusu bölgelerde Destinasyon Yönetimi ve Pazarlama Organizasyonları (DMMO) kurulacak. Sürdürülebilir turizm için 'Sürdürülebilir Ulusal Turizm Gelişimi İzleme Merkezi' kurulacak, Çevre Bakanlığı ile birlikte Mekansal Planlama Özel Çerçevesi tamamlanacak. Ayrıca hükümet, turizm girişimciliğini güçlendirmek, turizm ürünlerinin kalitesini yükseltmek ve turizm ürünlerini korumaya yönelik mevzuatı tamamlayacak.

Amaç2: Ülkenin turizm ürünü zenginleştirilip çeşitlendirilecek. Bu amaçla yeni ürünler, deneyimler ve destinasyonlar öne çıkarılacak. Ülke kimliği yeni özelliklerle zenginleştirilecek. Özel turizm biçimlerinin teşvik edilmesi, tematik turizm faaliyetlerine ilişkin kurumsal çerçevenin güçlendirilmesi ve bunların tanıtılması ile rekabet gücü iyileştirilecek.

Amaç2 başlığı altındaki özel turizm projelerinin desteklenmesi kapsamında;

* Yeni dalış parklarının oluşturularak mevcutların iyileştirilmesi,

* Kayak merkezleri ve dağ tesislerinin iyileştirilmesini içeren dağ turizmi projesi,

* Sağlık turizmi kapsamında mevcut kaplıcaların ve yeni yapılanların alt yapısını iyileştirme,

* Ülkenin gastronomi değerlerini tanıtacak bir proje,

* Şehir gezileri, lüks turizm, deniz turizmi-kruvaziyer, kültür turizmi, inanç turizmi gibi tematik turizm çeşitleri için bir çerçeve oluşturma ve bunları destekleme,

* Kırsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığı ile işbirliği içinde balıkçılık turizmini destekleme,

* Geçtiğimiz yıl başlatılan 'Herkes için Turizm' programını desteklemeye devam etme.

Amaç3: Yunan turizm ürünün imajını ve kimliğini küresel ölçekte güçlendirme. Bu çerçevede, daha az bilinen Yunan destinasyonları da tanıtılacak. Buradaki başlıca amaç, ziyaretçi dağılımı anlamında destinasyonlar arasında denge sağlamak. Bu amaçla Yunanistan Ulusal Turizm Örgütü (GNTO) dijitalleşecek ve yenilenecek.

Amaç4: Turizm eğitimini yükseltmek. Bu kapsamda sektörün ihtiyaçları doğrultusunda 180 bin turizm işçisine, coğrafi ayrım gözetilmeksizin, modern eğitim programları düzenlenecek. Programın amacı turizm çalışanlarına yeni beceriler kazanmak, mevcut becerileri geliştirmek.



Bu Haber 10.07.2023 - 15:50:16 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.