Yunanistan Turizm Bakanı neden istifa etti?

Yunanistan Turizm Bakanı neden istifa etti?
Kabinenin en aktif açık sözlü bakanı olarak tanımlanan Yunanistan Turizm Bakanı Elena Kountoura görevinden istifa etti.



TurizmGüncel - Dış Haberler

Yunanistan Turizm Bakanı Elena Kountoura, Başbakan Alexis Tsiprs'a yazdığı bir mektupla görevinden istifa etti. Göreve geldiği günden bu yana aktif çalışmaları, sektörle kurduğu yakın ilişki ve uluslararası alandaki etkinliğiyle dikkat çeken Kountoura'nın Avrupa Parlamentosu seçimlerinde aday olmak için görevinden istifa ettiği açıklandı.

''AP'DE YUNANİSTAN'IN SESİNİN DAHA GÜR ÇIKMASI GEREKİYOR''

Elena Kountoura, Başbakan Alexis Tsipras'a gönderdiği istifa mektubunda, ''Avrupa Parlamentosu seçimleri çok önemli ve orada Yunanistan'ın sesinin daha gür çıkması gerekiyor. Ülkemizin Avrupa Parlamentosu'nda güçlü bir temsile ihtiyacı var. Yunanistan'ı Avrupa'nın turizm şampiyon yapmak için nasıl çalıştıysam, Avrupa Parlamentosu'nda da aynı şekilde çalışacağım'' dedi.

YUNANİSTAN’A ZİRAAT MÜHENDİSİ TUİZM BAKANI

Elena Kountoura'nın ardından Turizm Bakanlığı'na, Demokratik Sol Parti'nin (DIMAR) başkanı Thanasis Theocharopoulos atandı. Atamanın ardından devir teslim töreni de düzenlendi.

Ziraat Mühendisi olan Thanasis Theocharopoulos, Selanik Aristo Üniversitesi'nde tarım ekonomisi okudu. Theocharopoulos, hem Yunanistan'da hem de dünyanın başka ülkelerinde 'tarım politikası', 'kırsal kalkınma' ve Avrupa entegrasyonu' üzerine dersler verdi.


Bu Haber 08.05.2019 - 13:41:56 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • misafir degilim 09.05.2019 - 11:07

    İnşaallah bizim bakanımız olur. Bizde nereye kafanı çevirsen bıyıklı dolu.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.