Yunanistan karmaşık turist izleme sistemini devreye aldı

Yunanistan karmaşık turist izleme sistemini devreye aldı
15 Haziran'da düzenlediği bir törenle turizm sezonunu açan Yunanistan, ülkeye turistleri izlemek için karmaşık bir online sistemi de devreye aldı.

TurizmGüncel – Dış Haberler

Yunanistan, ülkeye gelen yabancı turistlerin takibini yapabilmek amacıyla online kayıt sistemini devreye aldı.

Gitmeden önce kayıt yaptırmak zorunlu

Hayata geçirilen uygulamaya göre, Yunanistan'a girişi yapabilmek için 48 saat önce Yunan Sivil Koruma Kurumu'nun web sitesine kayıt yaptırmak gerekiyor. Sadece İngilizce olarak yapılabilen kayıtlar için https://travel.gov.gr adresi kullanılıyor.

Her turiste barkod verecek

Kayıt yapan yolcuya e-mail ya da mobil telefon aracılığıyla bir barkod ulaştırılıyor. Yolcular, ülkeye giriş yaparken bu barkodları otoritelere göstermek zorunda. Barkodun okunmasının ardından, söz konusu kişinin korona testine tabi tutulup tutulmayacağına karar verilecek. Seyahat eden kişi, teste tabi tutulup tutulmayacağını ancak havalimanında öğrenebilecek. Yolcu, test sonucu kesinleşene kadar otelinde karantinada tutulacak ve bu süre 36 saate kadar sürebilecek.

‘’Kriterler hala sır’’

Konuyla ilgili bir haber yayınlayan Handelsblatt gazetesi, yolcuların neye göre test edileceğine ilişkin kriterlerin hala sır olduğunu yazdı. Haberde, ''Ziyaretçi girişte kayıt yaparken isim, ev adresi, telefon numarası, uçuş ve ID numarası gibi bilgileri vermek zorunda. Ziyaretçilere ayrıca diğer ülkelere ziyaret planlayıp planlamadığı, Yunanistan'da kalacağı yerin adresi ve iletişim bilgisi ve önümüzdeki 14 gün boyunca nerede olacağı gibi sorular da sorulacak.

Başka sorular da var

Handelsblatt'ın haberinde, yolculardan bu bilgilerin ne amaçla toplanacağı, toplancak bu bilgilerin nerede saklanacağı ve ne kadar süreyle tutulacağının belirsiz olduğuna vurgu yapılırken, veri koruma ile ilgili bilgilerin eksik olduğu kaydedildi.



Bu Haber 29.06.2020 - 11:43:30 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.