Yunan otelciler: 15 Mayıs'ta otelleri açabilecek kadar paramız yok

Yunan otelciler: 15 Mayıs'ta otelleri açabilecek kadar paramız yok

Yunanistan Turizm Bakanlığı 15 Mayıs'ta ülke turizmini yeniden açmaya hazırlanırken, otelcilerden, 'tesisleri açacak paramız yok' açıklaması geldi.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Yunanistan'da turizmin resmi olarak yeniden açılmasına 15 günden az bir süre kalmışken, otelcilerden dikkat çeken bir açıklama geldi.

Yunanistan Otelciler Federasyonu Başkanı Grigoris Tasios, otelleri yeniden açmak için ellerinde finansman olmadığını açıkladı.

''Likidite ihtiyacı kırmızı seviyede''

Turizmi başlatmadan önce hükümetin Covid-19 yorgunu turizm sektörüne destek vermesi gerektiğini kaydeden Grigoris Tasios, ''Turizmin resmi olarak açılmasına 15 gün var ve biz üyelerimizin otelleri nasıl, hangi finansmanla açacağını bilmiyoruz. Yunanistan'daki otellerin likidite ihtiyacı kırmızı seviyede.'' dedi.

''Açan oteller zarar etti''

Otellerin bir yıldır kapalı olduğuna ve bu süre içinde gelir elde edemediğine dikkat çeken Tasios, bir önceki sezonda faaliyet gösteren otellerin zarar ettiğini, yıl boyu açık kalan otellerdeki kayıpların da giderek büyüdüğünü vurguladı.

Grigoris Tasios, açıklamasının devamında şunları söyledi:

''Salgın durumu düzelirse temmuzda operasyona başlarız''

Mayıs ayına geldik ve rezervasyon sayısı neredeyse sıfır. Eğer ülkedeki salgın durumu düzelirse, operasyonlara temmuz ayında başlayabiliriz. Kaynak pazarlarımızdaki (Almanya, Fransa, İtalya, Belçika, Hollanda, Polonya, ABD vb) salgın verileri düzelirse, ağustos ayından itibaren de doluluk görmeye başlarız.'' diye konuştu.



Bu Haber 01.05.2021 - 11:12:51 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • İsmail çekin 01.05.2021 - 01:04

    Merak etmeyin biz birileriyle yine dalaşıp yerküredeki bütün turistleri size yönlendiririz.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.