Yunan Başbakan küresel ısınmayı turizmde fırsat olarak görüyor

Yunan Başbakan küresel ısınmayı turizmde fırsat olarak görüyor
Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, küresel ısınmanın ülke turizmi için fırsat olduğunu söyledi.

Turizm Güncel - Dış Haberler

Korkunç doğa olaylarına, yangınlara ve aşırı yağışlara neden olan küresel ısınma, Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis tarafında turizm açısından bir fırsat olarak görülüyor.

Bloomberg televizyonunun yayınına katılan Kiriakos Miçotakis, küresel ısınmanın Yunanistan turizmininde sezonu uzatmak için bir fırsat olduğunu söyledi. Miçotakis Değişen iklim koşullarının ve artan yangın riskinin turistleri Yunanistan'dan uzak tutup tutmayacağı şeklindeki soruya "İnsanlar Akdeniz'i ve onun bir parçası olan Yunanistan'ı seviyor. Yunanistan temmuz ve ağustos aylarında yeterince turist alıyor ve almaya devam edecek. Seyahatçiler şimdi mart, nisan ve ekim, kasım aylarında da Yunanistan'a geliyor. Giderek daha fazla sayıda insan yıl genelinde ülkemizi ziyaret etmek istiyor." dedi. 

Akdeniz'de her zaman kontrol dışına çıkan yangınlar yaşandığını ancak bu yıl ülkenin özellikle yoğun yangınlara su baskınlarına maruz kaldığını kaydeden Kiriakos Miçotakis, hızla değişen duruma kısa sürede adapte olmak gerektiğini anlattı. 

Sezonun genişlemesinin turizmdeki en önemli önceliklerinden biri olduğunu belirten Yunan Başbakan, iklim değişikliğinin sezonu genişletme ve yeni destinasyonlar açma konusunda kendilerine fırsat yarattığını sözlerine ekledi.


Bu Haber 26.09.2023 - 10:30:06 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.