Yükselen fiyatlar nedeniyle İngiliz turist her şey dahile döndü

Yükselen fiyatlar nedeniyle İngiliz turist her şey dahile döndü

ABTA, İngiltere’de yurt dışı seyahatlerinin pandemi öncesi seviyelere ulaştığını açıkladı. Açıklamada, İngilizlerin yüksek fiyatlar nedeniyle tatilden vazgeçmek yerine her şey dahile yöneldiği kaydedildi.


Turizm Güncel – Dış Haberler

İngiltere Seyahat Acenteleri Birliği (ABTA) verilerine göre, pandemi kısıtlamalarının kaldırılmasının ardından geçen bir yılda tüketicilerin yüzde 62'sı yurt dışı seyahati gerçekleştirdi.

Veriler ayrıca pandemi öncesi seviyeye de ulaşıldığını gösteriyor. Seyahat kısıtlamalarının en yoğun olduğu yıl olan 2021 yılında pandemi öncesi seviyenin ancak yüzde 16'sını yakalayabilen sektör, iki yıl içinde büyük toparlanma yaşadı. Pek çok tur operatörü, 2023 yılının başından beri rekor satışlara imza attıklarını rapor ediyor.

ABTA verilerine göre, tüketicilerin yüzde 65'i önümüzdeki 12 ay içinde yurt dışı seyahati gerçekleştirmeyi planlarken yüzde 37'si ise çoktan yurt dışı seyahati rezervasyonu yapmış durumda.

ABTA, yurt dışı seyahatlerinin geri dönüşünde pandemi döneminde bunalan tüketicilerin büyük etkisi olduğunu söyledi.

Tüketiciler hayat pahalılığına rağmen seyahatten vazgeçmiyor

Verilere göre, tüketiciler seyahati en öncelikli 'hayati olmayan öge' olarak görüyor. Tüketicilerin yüzde 54'ü, seyahat gerçekleştirmek adına diğer alanlardan kısabileceklerini söyledi.

Veriler ayrıca, seyahat endüstrisinin İngiltere ekonomisinin toparlanmasındaki en önemli sektör olduğunu gösteriyor. Sektörün 2027 yılına kadar yüzde 15 büyümesi bekleniyor.

İngilizler her şey dahile yöneldi

ABTA CEO'su Mark Tanzer, ''Bir her şey ne kadar değişiyor. Pandemiden en çok yara alan sektörlerden biri olan turizm şu anda geri dönmüş durumda. Sektör şu anda pandemi öncesi seviyeye bile ulaştı. Araştırmalarımız, hayat pahalılığına rağmen seyahatin önümüzdeki yılda 'harcama yapılacak en öncelikli alan' olacağını gösteriyor. İnsanlar seyahat yapmaktan tamamen vazgeçmek yerine her şey dahil tekliflere yöneldi. İnsanlar erkenden rezervasyon yaparak veya yoğun olmayan dönemleri tercih ederek seyahat alışkanlıklarını zamanın finansal koşullarına uydurmaya çalışıyor. Sektörün şu anki amacı daha istikrarlı bir endüstri oluşturarak, mevcut toparlanmayı sürdürmek ve çevresel zorlukları göz ardı etmeden tüketicilerin ve toplulukların sektörün sosyal ve ekonomik alanda getirdiği iyileşmelerden faydalanmasını sağlamak. Havacılık sektörünün karbondan arındırılması gibi üstesinden gelmesi zor olan çevresel zorluklarda, hükümetin desteği kritik öneme sahip olacak.'' açıklamalarını yaptı.



Bu Haber 22.03.2023 - 13:41:43 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.