'Onlarca turist otobüsü, müzelerin önünde kuyruklar, dolu oteller...'

'Onlarca turist otobüsü, müzelerin önünde kuyruklar, dolu oteller...'
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, kentin en büyük uğrak noktalarına ait ziyaretçi verilerini açıkladı.

CHP'nin İstanbul'da düzenlediği 'Yerel Yönetimler ve Turizm Zirvesi'nde panele konuk olan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir'in 2019 yılına ilişkin ziyaretçi verilerini de paylaştı.

''Onlarca turist otobüsü, müzelerin önünde kuyruklar, dolu oteller...''

90'lı yıllarda standart bir Anadolu kenti olan Eskişehir'in günümüzde milyonlarca turisti ağırlayan bir kent haline geldiğini ifade eden Büyükerşen, kentte son yıllarda, özellikle de hafta sonları, büyük bir turizm hareketi gözlemlendiğin ifade etti. Büyükerşen, 'Müzelerin önünde kuyruklar, onlarca turist otobüsü, dolu oteller elbette ki kentimizin de ekonomisine büyük destek oluyor. Hayata geçirdiğimiz çalışmaları yerinde görmek için Türkiye'nin dört bir yanından insanlar şehrimize geliyor.'' diye konuştu.

buyukersen

Yüzbinlerce ziyaretçi...

Kent için yaptıkları projeleri halkın sahiplendiğini ve bunun diğer kentlerdeki insanların da dikkatini çektiğini ifade eden Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, ''Bu şehri merak edip, Eskişehir'e başta günübirlik geziler düzenlenemeye başladı. Şimdi ise her hafta 3-4 günlük konaklamalı büyük kafileleri şehrimizde ağırlıyoruz. Elde ettiğimiz sayısal rakamlarda Eskişehir'deki turizm hareketinin ne boyutta olduğunu bizlere gösteriyor. Örneğin kendi merkezlerimizden örnek vermek gerekirse bu sene Balmumu Müzemizi 500 bine yakın kişi ziyaret etmiş. Cam Sanatları Müzesinde 65 bin, Kurtuluş Müzesinde 50 bin, Masal Şatosunda 460 bin, Hayvanat Bahçesinde 800 bin, Bilim Deney Merkezi ve Sabancı Uzay Evinde 140 bin misafir ağırlamışız. 5 ay açık kalan plajımızdan 35 bin kişi faydalanmış. Porsuk Çayı üzerindeki botlar ve gondollar ile140 bin kişi şehir turu yapmış. Nüfusu 800 bin olan bir Anadolu kenti için gerçekten büyük rakamlar bunlar. Bu turizm hareketliliği sayesinde oteller kazanıyor, restoranlar kazanıyor, taksici esnafı kazanıyor, aslında tüm şehir kazanıyor" dedi.



Bu Haber 20.12.2019 - 09:47:12 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.