'Yıldızsız oteller 5 yıldızlıymış gibi fatura ve broşür basıyor''

'Yıldızsız oteller 5 yıldızlıymış gibi fatura ve broşür basıyor''

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Başkanı Aziz Koçal, Türkiye'de otel yıldızlarının gerektiği şekilde kontrol edilmediğini söyledi.


TÜDEF Başkanı Aziz Koçal, sosyal medyadaki reklamların 'kimi dolandırsam kardır' mantığıyla yapıldığını söyledi.

''Otel yıldızları sahte çıkıyor''

Milliyet gazetesinden Kadife Şahin'e konuşan Aziz Koçal, sahte reklamın kozmetikten, gıda destekli ilaca, hatta beş yıldızlı otele kadar uzandığını belirtti. Koçal, “Sosyal medyada kozmetik ürünlerini ilaç gibi satmaya çalışıyorlar. Turizm sektöründeki otel yıldızları sahte çıkıyor. Bunların hepsini Reklam Kurulu’na şikayet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

''İlçedeki caddede otel yıldızlarının çoğunun sahte olduğunu görüyoruz''

Kimi otellerin sahte yıldız kullandığına dikkat çeken Aziz Koçal, Türkiye'deki otel yıldızlarının geektiği şekilde kontrol edilmediğini söyledi. Koçal, “Bir ilçeye gidiyoruz, otellerin olduğu caddede yürüyoruz. Otel yıldızlarının çoğunun sahte olduğunu görüyoruz” dedi.

kocal

Turizm Bakanlığı'nın titiz kontroller yaparak yıldızları verse de, işletmelerin 'nasıl olsa cezası az' diyerek sahte otel yıldızı kullanabildiğine işaret eden Koçal, şu ifadeleri kullandı:

''Yıldızı olmayan oteller 4-5 yıldızlıyız diye broşür hatta fatura basıyorlar''

“Hiçbir yıldızı olmayan işletmeler kendilerini 4 hatta 5 yıldızlı otel olarak tanımlıyor. Reklamlarını böyle veriyorlar hatta otellerin üstüne 4 yıldızı rahatlıkla koyabiliyorlar. Faturayı broşürü bile böyle bastırıyorlar. Tüketici bunları bilmiyor, 4 yıldızlı sanıp hizmet satın alıyor ama otelin verdiği hizmet 4 yıldız kalitesinde değil ama fiyatı 4 yıldız kadar pahalı. Tüketicilerden istediğimiz şu. Bu tür bir otelden rezervasyon yaptırıp gittiklerinde Turizm Bakanlığı’nın verdiği belgeyi ve otel girişlerine konulması gereken plaketi istesinler.”


Bu Haber 31.08.2019 - 12:08:40 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • LEVENT ERDOĞAN 31.08.2019 - 12:32

    Bir ömür bunlarla mücadele ile geçti.Dön dolaş aynı şeyleri konuşmak yordu artık.Özellikle OTA lar sözleşmelerine koydukları madde ile sorumluluk almıyorlar.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.